Jaarmarkt SINT-PIETERS-LEEUW verwacht 20.000 bezoekers

C21

Jaarmarkt SINT-PIETERS-LEEUW verwacht 20.000 bezoekers

Jaarmarkt_leeuw
Foto Emile Devogeleer
 

De jaarmarkt van Leeuw is één van de grootste uit de regio: deze traditie mag men zeker niet missen op 11 november. De jaarmarkt vindt plaats in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw. Men verwacht een 20.000 bezoekers die kunnen slenteren langs een 265 tal kramen. In de ganse zone van de jaarmarkt is er een parkeerverbod vanaf 0 uur en de activiteitenzone wordt afgesloten vanaf 6 uur. Dan komen ook de marktkramers toe. De jaarmarkt zelf start om 8 uur

 Een publiekstrekker blijft de prijskamp van de tentoongestelde dieren. Dit jaar kan men de zadelpaarden, pony’s en boerenpaarden in de Pepingensesteenweg (tussen de H. Vanhouchestraat en Impeleer) komen bewonderen. De schapen, geiten, ezels, pluimvee en konijnen worden op en voor het privé-perceel opgesteld.
De 75ste editie van Leeuw Art vindt plaats in het Colomakasteel (gelijkvloers).  De tentoonstelling is vrij toegankelijk.

Aan het gemeentehuis kan men genieten van dans- en muziekoptredens van o.a. Dance O’Mania, Andy Swingstar, Romina, Mike Grondy en Bart.

VERKEER

Om het Leeuwse centrum zo goed mogelijk bereikbaar te maken, worden de grote wegen vrijgehouden voor het autoverkeer en vooral ook voor het openbaar vervoer en de pendel- en shuttlediensten.

Jaarmarktbezoekers kunnen gratis gebruik maken van de pendelbussen tussen de parking van de Makro (Bergensesteenweg nr. 427) en de jaarmarkt (hoek Galgstraat-J. Depauwstraat). Drie tot vier bussen pendelen vanaf 9 tot 21 uur onafgebroken tussen beide bestemmingen.

Bezoekers kunnen ook gratis gebruik maken van de shuttledienst tussen centrum Vlezenbeek (Straatje links van oud gemeentehuis Vlezenbeek) en de jaarmarkt (hoek Brusselbaan-Nieuwenhovenlaan). Vier hybride auto’s shuttlen vanaf 9 tot 17 uuronafgebroken tussen beide bestemmingen.

Ook in Ruisbroek is er een shutlldienst en dat tussen centrum Ruisbroek (Kerkplein voor de Kerk) en de jaarmarkt (hoek Europalaan-Galgstraat). Twee hybride auto’s shuttlen vanaf 9 tot 17 uur onafgebroken tussen beide bestemmingen.

Parkeren
Langsheen de Galgstraat (tussen de Europalaan en de Lotstraat) wordt van 6 tot 22 uur langs de kant met onpare huisnummers een parkeerstrook ingericht.

Langsheen de Victor Nonnemansstraat (tussen de Hoogstraat en rotonde gemeentehuis) wordt van 8.30 tot 17.30 uur langs de kant met onpare huisnummers een parkeerstrook ingericht. Aan de kant met de pare huisnummers geldt een parkeerverbod. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 nov 2016
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief