SINT-PIETERS-LEEUW - Talen, mijn gedacht!?

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Talen, mijn gedacht!?

Sint-pieters-leeuw
EP

 In november organiseert de dienst Integratie/Taalstimulering van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw de interactieve tentoonstelling ‘Talen, mijn gedacht’. Dit initiatief van Foyer in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant laat kinderen nadenken over de gevoelens die meertaligheid en anderstaligheid teweegbrengen en neemt volwassenen mee in de talige denkwereld van kinderen.

Hoe voelt het om een andere taal te spreken, hoe voelt het wanneer je iemand helemaal niet begrijpt? Wanneer gebruiken we bepaalde talen, met wie spreken we ze en wat zijn nu eigenlijk de voordelen van meertaligheid of de taal die je spreekt? Hoe voelt Italiaans aan? Heeft Spaans een lekkere geur? En hoe komt dit dan?

Tijdens een begeleid bezoek aan de tentoonstelling komen de kinderen uit het vierde leerjaar van alle Leeuwse scholen het allemaal te weten. Doorheen een parcours van 7 eilanden worden de kinderen gestimuleerd om hun eigen idee te formuleren over meertaligheid. Om niet te verdwalen krijgen de kinderen een routekaart mee die hen leidt langs allerlei talige opdrachten zoals een luisterhoek, puzzel, domino, computerhoek,… Afsluiten doen we met een spiegel waarop de kinderen hun bevindingen kwijt kunnen.

Voor volwassenen werd er een volwassen variant uitgewerkt. Met ‘Talen, ons gedacht’ nodigen ze dan ook graag begeleiders, animatoren, zorgcoördinatoren en iedereen die met kinderen werkt uit om de talige denkwereld van kinderen te ontdekken.

Op dinsdag 8 november verwelkomen ze alvast de eerste leerlingen van het vierde jaar. Op maandag 28 november gaan ze op pad met vzw Infano, de organisatie die de buitenschoolse kinderopvang van de Leeuwse scholen verzorgt. Zowel de dienst Integratie/Taalstimulering als toeleiders van vzw PIN zullen de begeleiding verzorgen. 

De interactieve Tentoonstelling gaat door in het Vlaams Trefpunt Laekelinde.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 nov 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief