SINT-PIETERS-LEEUW - Woonzorgcentrum Zilverlinde en lokaal dienstencentrum Meander bestaan vijf jaar!

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Woonzorgcentrum Zilverlinde en lokaal dienstencentrum Meander bestaan vijf jaar!

Zilverlinde_1
Foto's Felix Merckx
 
Dsc_0214
Foto's Felix Merckx
 

 Op 7 november 2011 opende het lokaal dienstencentrum Meander voor het eerst zijn deuren. Twee dagen later, op 9 november 2011, verhuisden de bewoners van het rusthuis Wilgenhof naar het nieuwe woonzorgcentrum Zilverlinde. Momenteel verblijven er nog 28 personen die de verhuis hebben meegemaakt.

De grootste uitdaging was volgens OCMW-voorzitter Paul Defranc voor de residerenden een echte thuis te maken, waar de medewerkers volledig in geslaagd zijn. In het rusthuis verblijven momenteel 105 personen en 7 in een kortverblijf. Er bestaat een lange wachtlijst. Veertig personen zouden dringend moeten opgenomen worden. Iedere middag komen in Zilverlinde ook tussen de 50 en de 70 personen eten die er niet verblijven.

Het vijfjarig bestaan van Zilverlinde werd gevierd met een spetterend feest.

De klanten van het seniorenrestaurant en de bewoners van het woonzorgcentrum kregen eerst een feestmaaltijd aangeboden. Nadien werden alle aanwezigen getrakteerd op een swingend optreden van gospelkoor Neema en kreeg DJ Kevin iedereen op de dansvloer.

TOEKOMST

Volgend project voor het OCMW is de bouw van assistentiewoningen op de plaats waar vroeger het Wilgenhof stond. Ook voor deze woningen is er al een lange wachtlijst. Hoeveel woningen er juist komen staat nog niet vast. Het aantal zal liggen tussen de 60 en de 80. Men hoopt met de bouw ervan te kunnen beginnen voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief