SINT-PIETERS-LEEUW - Week van de patiëntveiligheid in Inkendaal

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Week van de patiëntveiligheid in Inkendaal

Inkendaal_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Inkendaal_2
Foto's Emile Devogeleer
 
Inkendaal_3
Foto's Emile Devogeleer
 
Inkendaal_4
Foto's Emile Devogeleer
 

 De week van 21 november is het nationaal en ook in Inkendaal de week van de patiëntveiligheid. Wie opgenomen is in een ziekenhuis is extra kwetsbaar en heeft de best mogelijke zorg nodig, dat is wat we wensen voor onszelf en voor wie we graag zien.Elke dag zetten heel veel zorgverleners zich hiervoor in met hart en ziel. Inkendaal wil al zijn medewerkers extra sensibiliseren voor een veilige zorg.

Dat doen ze op een heel interactieve manier, niet via saaie cursussen en vergaderingen maar wel via boeiende infostands en actieve workshops waar men kan zien en beleven wat veiligheid in de praktijk betekent en hoe men hier nog beter kan op letten in het dagelijkse werk.

De poster (die trouwens geselecteerd werd door de FOD Volksgezondheid voor het 10e symposium Kwaliteit en Patiëntveiligheid )geeft een beeld van wat we de volgende week organiseren: heel veel infostands over een breed scala aan onderwerpen: handhygiëne, patiëntidentificatie, medicatie, … En om helemaal in de leefwereld van de patiënt ondergedompeld te worden een workshop over zoek de fout in de patiëntenkamer (waar zitten de risico’s verscholen voor valpartijen ….),en ook de mogelijkheid om te voelen wat het betekent om met beperkingen om te gaan en hoe dit de meest eenvoudige handelingen tot een hele uitdaging maakt…

Ze hebben van hun 400 medewerkers ruim 300 inschrijvingen ontvangen dus zij weten al zeker dat het een heel intensieve en ook veilige week zal worden !

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief