SINT-PIETERS-LEEUW - Aanstelling architect voor uitbreiding Den Top

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Aanstelling architect voor uitbreiding Den Top

Den_top
Den Top (Foto Felix Merckx)
 

 De gemeenteraad  van Sint-Pieters-Leeuw keurde  het bestek voor de studieopdracht voor de uitbreiding van den Top goed. De studieopdracht omvat in het algemeen de uitbreiding van de school Den Top met een sportzaal, zes klassen, een afdak en de bijhorende lokalen nodig voor de normale werking van dit deel van de school .

De opdracht omvat de studie met betrekking tot architectuur, de stabiliteit en de technische uitrustingen. Deze studie wordt omgezet in een bestek dat zal worden gebruikt om een aannemer aan te stellen om de werken uit te voeren.

Doorheen het hele project moeten functionaliteit, comfort en onderhoudsgemak de leidraad zijn. Het gebouw moet maximaal kunnen dienen als onderdeel van een bestaande school, met inbegrip van het (gedeeltelijk) gebruik buiten de schooluren.

Alle vereiste functies en lokalen moeten er op een onderling logische manier in ondergebracht zijn, zonder dat lokalen te groot of te klein uitvallen, zonder verloren ruimte. Tenslotte wordt gestreefd naar een compact gebouw met een zo klein mogelijke buitenschil om de energieverliezen te beperken.

Agion-normen
De gemeente kan rekenen op capaciteitsmiddelen voor deze opdracht. Het aanbestedingsklaar dossier - het wettelijk kader hierbij is de wetgeving overheidsopdrachten - moet, vóór de kennisgeving, ter controle worden voorgelegd aan Agion in de maand juni 2017.

Het gebouw zal +/- 2.000.000 euro kosten.  Het uiteindelijke ontwerp moet binnen de gestelde normering passen,  logisch opgebouwd zijn en de wensen en noden van de gebruikers het best benaderen.

Men voorzien naast de zes klaslokalen, een sportzaal en sanitair gedeelte. Deze sportzaal krijgt ook een aparte toegang en dit met oog op gebruik buiten de schooluren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2016
Felix MerckxI
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief