SINT-PIETERS-LEEUW - Een nieuw verhaal in een vertrouwde buurt.

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Een nieuw verhaal in een vertrouwde buurt.

Kanaaltuinen_1
Foto Felix Merckx
 
Kanaaltuinen_2
Repro Felix Merckx
 

  Op de grens tussen Zuun en Ruisbroek breekt een nieuw woontijdperk aan. Op het domein van een voormalige boomkwekerij rijst een nieuwbouwproject uit de grond: fase 1 van het project Kanaaltuinen. In de eerste fase zullen 22 woningen en 24 appartementen worden gebouwd en zal het eerste deel van het 1,5ha grote park worden aangelegd. De komende jaren wordt er verder gewerkt aan de volgende fasen.

Oorspronkelijk waren er 350 woonunits voorzien. Na  onderhandelingen tussen gemeentebestuur en bouwpromotor werden het uiteindelijk 230 wooneenheden. Volgens burgemeester Dekoninck was dit laatste getal aanvaardbaar. De burgemeester verklaarde verder ook dat de gemeente er een park van 6 ha voorziet als buffer tussen het industrie— en woongebied. In der onmiddellijke omgeving komt er ook een nieuwe school.

De woonunits worden in 4 fasen gebouwd, met 46 units in de eerste fase die eind 2017 opgeleverd worden. Een voor een zijn de woonsten ontworpen met oog op duurzaamheid  (denk mar aan de isolatie en ventilatie-eisen) en innovatie, modern en stedelijk maar tegelijk ook perfect geïntegreerd in de landelijke look van de regio Het inheemse groen zoals bomen en planten, worden met andere woorden maximaal bewaard

OPENBAAR PARK

Centraal op het domein komt er een openbaar park van ongeveer  1,5 hectare groot. Het wordt een ware oase met trage wegen, waar men zowel actief als passief gebruik van kan maken. De talrijke wandel- en fietspaden, de zitbankjes, de speeltuin en waterpartijen:

Mobiliteit

Van doorgaand verkeer is in de verkaveling geen sprake: de voorziene wegen zijn uitsluitend bestemd voor de bewoner.

Mobiliteit is dan ook het sleutelwoord in dit project: door de zogenaamde 'trage' verbindingswegen en de maximalisatie van het aantal parkeerplaatsen op privéterrein blijft de wijkt  leefbaar envlol bereikbaar!

Meer info over het project in het verkoopkantoor   (Populierenlaan 24, Sint-Pieters-Leeuw)+ Openingsuren: woensdag  14u - 18u | zaterdag 10u - 12u. Enkel na afspraak via 09 365 60 74

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief