SINT-PIETERS-LEEUW is focusgemeente voor Gordelfestival

C21

SINT-PIETERS-LEEUW is focusgemeente voor Gordelfestival

De_watertocht_-_lopen_op_het_water__large_
Ingezonden
 

 Dit jaar wordt Sint-Pieters-Leeuw de focusgemeente voor het Gordelfestival. Er staat veel moois op het programma! In het Colomapark beleef je eerst enkele voorproefjes op donderdag 31 augustus en zaterdag 2 september

 Radio 2 is van de partij met liveradio voor én tijdens de vele activiteiten van het Gordelfestival! Zo wordt het populaire Plage Préférée op donderdag 31 augustus tussen 9 en 12 uur live uitgezonden vanuit het Colomapark. Presentatrice Kim Debrie zorgt ook voor een special guest ...en dat is  Gers Pardoel

Zaterdag 2 september serveren ze het aperitief van het Gordelfestival, letterlijk én figuurlijk. Als opwarmertje voor alle tochten daags nadien, kan men al even mee de benen strekken langs de kortste tocht van 4 km. Stap mee OVER het water en beklim de nieuwste uitkijktoren. Van daaruit heb je een prachtig zicht op de kronkels van de Zuun.

Terug in het Colomapark wacht de deelnemers aan De Watertocht een gin-tasting van Leeuwse makelij. Het Radio 2-programma De Week van Niels polst, live vanuit het Colomapark, tussen 16 en 18 uur hoever het al staat met de voorbereidingen van het Gordelfestival.

Afspraak om 14.30 uur in het Colomapark. Goed schoeisel is aanbevolen. Meer info: toerisme@sint-pieters-leeuw.be      

Het Colomapark wordt tijdens het Gordelfestival op zondag 3 september omgetoverd tot een echt feestdorp, waarDe Geest, Kaatje en Natalia zorgen voor de muzikale noot.

DE GEEST  sêelt om 12.00 UUR op het klein podium. Zij maken eigenzinnige kleinkunst met Nederlandstalige teksten.

Om 15 uur staat KAATJE –op het groot podium met een gloednieuwe show. Kaatje, Kamiel en Viktor brengen hun mooiste en nieuwste liedjes samen met een live-band.

Om 17.00 UUR is Natalia te zien op het groot podium. 2016 werd voor Natalia het jaar van de bevestiging dankzij een nieuw album, terug van weggeweest als coach in “The Voice” en een spetterende zomertour! Die tournee zet ze verder in 2017.

KINDERDORP
In het kinderdorp kunnen kinderen zich uitleven op een spidertoren, evenwichtsparcours en springkastelen, of maken ze hun eigen hoed met gerecycleerd materiaal

AVONTURENDORP
Een spectaculaire deathride, verschillende laagtouwenparcours en een uitdagend hoogtouwenparcours: hier komen de avonturiers en waaghalzen aan hun trekken

FIETSEN

PROEF DE STREEK ROUTE
20, 40 of 60 km, inschrijven tussen 8en 14 uur Trap het land van de geuze en lambiekbieren in. Men komt langs brouwerijen waar men kan proeven en ontdekken. Hoe langer je toccht hoe meer men kan proeven. Op de 20 km krijgt men een gratis rondvaart aangeboden van 45 minuten. De rondvaarten vertrekken ieder uur, tussen 10 en 16 uur aan de suikerkaai in Halle.

 MOUNTAINBIKEROUTES DOORHEEN HET PAJOTTENLAND
33 of 50 km, inschrijven tussen 8 en 11 uur In samenwerking met Hoebelbike. Men  tussen de Zobbroekvalleitocht (33 km) en de Baljuwhoevetocht (50 km) en ontdek op een spectaculaire manier het mooie Pajottenland.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2017
Felix Merckx
Ingezonden en Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief