AFFLIGEM - N-VA wil glasbollen aan Abdijstraat definitief bannen

C21

AFFLIGEM - N-VA wil glasbollen aan Abdijstraat definitief bannen

Editiepajot_affligem_glascontainers

N-VA-gemeenteraadslid Guy Uyttersprot vraagt aan het College van Burgemeester en Schepenen om de 3 glascontainers aan de Abdijstraat onmiddellijk en definitief te verwijderen. N-VA stelt voor om in elke deelgemeente één ondergrondse glascontainer te voorzien.

De toestand aan de glascontainers in de Abdijstraat is schrijnend. Er staan drie glascontainers, de omgeving rond de bollen is herschapen in een stort. De Abdij van Affligem is het toeristische uitgangbord van de gemeente, wekelijks komen er honderden bezoekers langs, als dit dan het “visitekaartje” van de gemeente is….
 
N-VA-gemeenteraadslid Guy Uyttersprot vraagt in een brief aan het College om aan Haviland de opdracht te geven de glascontainers aan de Abdijstraat definitief weg te halen en het stort onmiddellijk op te ruimen door de gemeentediensten.
 
Guy Uyttersprot : “Op 29 december kwam een vrouw uit de Mazitsstraat zwaar ten val ter hoogte van de glascontainers aan de Abdijstraat, ten gevolge van lege flessen en glasscherven die op de rijweg waren terechtgekomen. De vrouw hield er een gebroken hiel aan over en ligt nu in het gisp. Er is te weinig sociale controle, en we zien hier duidelijk het resultaat van. Inwoners uit de omliggende gemeenten Meldert en Baardegem dumpen hun lege flessen en ander restafval in Affligem. Een buurtbewoner merkte reeds ratten en ander ongedierte op in de omgeving van de glasbollen. Als burgers er een stort van maken, moet de lokale overheid zijn verantwoordelijkheid nemen. De enige en juiste beslissing is het onmiddellijk weghalen van deze containers. Dat is een daad van goed bestuur”.
 
N-VA stelt eveneens aan het College voor om in elke deelgemeente één ondergrondse glascontainer te plaatsen. Steeds meer Vlaamse steden en gemeenten kiezen voor het systeem. Ondergrondse containers zijn veel esthetischer en zijn minder storend in het straatbeeld, er is minder aanleiding tot sluikstorten en minder geluidshinder.
Ondergrondse glascontainers zijn duur. Het kostenplaatje kan al snel oplopen tot 10.000euro per container, maar de helft wordt gesubsidieerd door de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (Ovam). Het kost ons dus 15.000euro.'
 
N-VA-gemeenteraadslid Guy Uyttersprot hoopt dat de bollen volgend jaar uit het straatbeeld verdwijnen en vervangen worden door ondergrondse glascontainers.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jan 2010
Gerrit Achterland
Kos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief