AFFLIGEM - Gratis fruit op ’t gemeentehuis ?

C21

AFFLIGEM - Gratis fruit op ’t gemeentehuis ?

Editiepajot_chris_troch
Chris Troch. - Foto ep

Chris Troch, gemeenteraadslid voor Leefbaar Affligem, heeft een origineel voorstel gedaan dat op de volgende gemeenteraad gestemd zal worden: hij wil gratis fruit ter beschikking stellen aan het personeel en de bezoekers van het Affligemse gemeentehuis.

Chris Troch: “Omdat ik vind dat we als gemeentebestuur een voorbeeldfunctie hebben en een voortrekker kunnen zijn bij het invoeren van bepaalde maatregelen ten voordele van het welzijn, leek het me een goed idee om mee te gaan in de opkomende tendens om gezonde voeding te promoten. Een goedkope, gezonde en lekkere manier om dat mee te helpen verwezenlijken, is het gratis ter beschikking stellen van seizoensfruit voor het gemeentepersoneel en de bezoekers van het gemeentehuis.”
 
Troch stelt concreet voor om op geregelde tijdstippen vers seizoensfruit te laten leveren in een paar fruitkorven en die dan op een paar centrale punten in ’t gemeentehuis neer te zetten zodat alle personeelsleden er makkelijk toegang toe hebben en dus makkelijk een stuk fruit kunnen meenemen in ’t passeren. Minstens één fruitkorf wil Troch goed zichtbaar in de nieuw te bouwen ontvangstruimte geplaatst worden met een uitnodiging erbij aan de passanten om een stuk fruit mee te nemen.
 
Troch: “De bepaling van welke soorten fruit in de korven aangeboden zullen worden, laat men best over aan de leverancier(s) die daardoor mee zullen spelen in het aanbieden van seizoensfruit waardoor niet het hele jaar door telkens hetzelfde fruit zal aangeboden worden. Dit omwille van de variatie waardoor mensen misschien eens een ander soort fruit zullen leren appreciëren, maar ook om de import van overzees fruit niet te stimuleren en zo ook het milieu te sparen.”
 
Er zijn al genoeg voorbeelden van bedrijven gekend, waar een dergelijk project enorm is meegevallen. Tim t’Kint, collega raadslid voor Leefbaar Affligem en professioneel actief als hr consultant, valt Chris bij: “In een bedrijf waar ik vorig jaar actief was, hebben we die fruitkorven met "werkfruit" ingevoerd en dat was een enorm succes. Veel meer mensen dan we gedacht hadden, passeerden dagelijks om een stukje fruit te proeven. Ik weet dus uit ervaring dat dit niet alleen een goede en succesvolle maar ook nog eens een goedkope maatregel is.”
 
Leefbaar Affligem zal via zijn ocmw-raadslid Mark De Backer een zelfde voorstel neerleggen ten voordele van het personeel en de bezoekers van het Affligemse ocwm.
 
Meer info en een interessante link met achtergrondinformatie en cijfers op:
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2010
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief