AFFLIGEM - Subsidies voor ontwikkelingssamenwerking

C21

AFFLIGEM - Subsidies voor ontwikkelingssamenwerking

Editiepajot_affligem_logo_p200

Sinds oktober 2008 geeft de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking ( =GROS) het lokaal beleid voor ontwikkelingssamenwerking mee vorm. Als overleg- en adviesorgaan geven we het gemeentebestuur de nodige ondersteuning.

De GROS, groepeert alle plaatselijke verenigingen die werkzaam zijn rond ontwikkelingssamenwerking en personen voor wie hulp aan het Zuiden geen hol begrip is. Het afgelopen anderhalf jaar werd er hard gewerkt om een plan uit te tekenen en werden de fundamenten van onze werking gelegd.
 
De GROS wil in Affligem mensen laten kennismaken met hun medemensen uit het Zuiden. Ze wil de inwoners aansporen deze mensen te helpen in hun strijd om hun leven te verbeteren. We hopen onze inwoners warm te maken voor een grotere solidariteit met het Zuiden en zo ontwikkelingssamenwerking sterker op de ( politieke) agenda te plaatsen. Daartoe worden bestaande initiatieven ondersteund en nieuwe acties opgezet.En het gemeentebestuur steunt ons hierin, zo stelt zij daartoe jaarlijks een budget ter beschikking van de GROS.
 
De GROS heeft sinds 7 februari 2010 ook een subsidiereglement, op deze manier willen we intiatieven die zich richten op sensibilisering in het Noorden of projecten in het Zuiden ondersteunen. Elke inwoner, vereniging, school van Affligem kan een aanvraag indienen. De voorwaarden zijn vastgelegd in het subsidiereglement.
 
Het volledige subsidiereglement vind je terug op de gemeentelijke website www.affligem.be of kan eenvoudigweg opgevraagd worden door contact op te nemen met  Leen Pauwels, gemeentelijke dienst welzijn en cultuur, tel.: 053/647222 .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2010
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief