Organisatie zomerschool in AFFLIGEM

C21

Organisatie zomerschool in AFFLIGEM

Editiepajot_stijn_stassijns_p200

Schepen Stijn Stassijns (foto): “Anderstalige gezinnen zoeken steeds vaker een plekje in onze gemeente. Dat vormt op zich geen probleem, maar inburgering vraagt een aantal maatregelen en inspanningen van deze gezinnen en van het gemeentelijk beleid. Een van de problemen die we graag willen aanpakken, is de taal- en daardoor vaak leerachterstand van anderstalige kinderen.

Voor leerkrachten en scholen vergt het een extra inspanning om kinderen uit anderstalige gezinnen op te vangen en te zorgen dat zij meekunnen met Nederlandstalige medeleerlingen. Een moeilijk moment is telkens weer 1 september, omdat veel van die kinderen gedurende de lange vakantie hun Nederlands verleren en daardoor van bij het begin van het schooljaar een achterstand opbouwen. Affligem wil op dit probleem inspelen en dit jaar een zomerschool inrichten voor anderstalige kinderen van 3 tot 12 jaar. Op die manier hopen we hun Nederlands op te frissen na twee maanden vakantie. Een zomerschool is een soort van ?school tijdens de vakantie? waar de nadruk wordt gelegd op het aanleren en opfrissen van de Nederlandse taal in een speelse omgeving.
De bedoeling is om minstens een week zomerschool in te richten tijdens de tweede helft van augustus, en als we genoeg vrijwilligers vinden, misschien zelfs uit te breiden naar een dag zomerschool gedurende elke week van de zomervakantie (ingebed in de speelpleinwerking). Om dit te kunnen realiseren hebben we natuurlijk vrijwilligers nodig, die bereid zijn om een afgebakend engagement te bieden bij de organisatie van dit initiatief.
 
We hebben reeds:
-   Beloofde steun van de verschillende directies
-   Medewerking van de speelpleinwerking
-   Administratieve ondersteuning vanuit de jeugddienst en de dienst welzijn & cultuur
-   Een budget voorzien door het gemeentebestuur
-   Een aantal vrijwilligers die graag meewerken aan dit initiatief
We zoeken nog:
-   Vrijwilligers om de zomerschool mee vorm te geven, die praktische en inhoudelijke ondersteuning willen bieden tijdens de voorbereiding en tijdens de zomerschool zelf
Wij hopen dat u de persoon bent die we zoeken, en dat u bereid bent mee te denken en te werken aan een mooi initiatief ter ondersteuning van anderstalige kinderen enerzijds, en de scholen anderzijds”, besluit schepen Stijn Stassijns.
 
Bent u geïnteresseerd om mee te doen? Dan hopen wij u te zien tijdens onze eerste samenkomst op woensdag 24 februari 2010 om 20u00 in de schepenzaal van het gemeentehuis.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2010
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief