Factuur winterschade aan AFFLIGEMse wegen loopt op

C21

Factuur winterschade aan AFFLIGEMse wegen loopt op

Guy_uyttersprot_p200
Guy Uyttersprot (ep)

De vriestemperaturen en het vele gestrooide zout veroorzaakten deze winter veel schade aan het wegdek. De factuur om de winterschade aan de Affligemse gemeentewegen te herstellen loopt intussen serieus op ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit een antwoord van de financiële dienst van de gemeente Affligem op een vraag van N-VA-gemeenteraadslid Guy Uyttersprot.

Tijdens de eerste 3 maanden van 2009 betaalde de gemeente aan de leverancier van koudasfalt Van den Broeck 2613,60 euro voor dringende herstellingswerken ten gevolge van het winterweer op het Affligemse wegennet.
 
In het jaar 2010 is het bedrag in dezelfde periode reeds opgelopen tot 7898, 88 euro + herstellingswerken in de Bellestraat ter hoogte van de Groeneweg: 6330,24 euro dat brengt het totaal voor 2010 op 14228,12 euro).
 
Ondertussen heeft de dienst openbare werken een inventaris opgemaakt van de beschadigde wegen. Volgende straten komen in aanmerking voor het affrezen van de toplaag en het herasfalteren :
 
         Krokussenlaan
         Assestraat / deel
         Kerlemeers – Lauwijn
         Fosselstraat (tussen De Mattein en Langestraat)
         E. Bosteelsstaat
         Paddeputstraat
         Bellestraat/deel
         Kaaistraat/deel
         Balleistraat/deel
         Blakmeers (Kasteelstraat tot Eksterenberg)
 
De asfaltverharding in deze straten hebben te lijden gehad door de strenge winter. Het is echter zo dat deze straten voor de winter 2010 ook niet in optimale staat waren. Het budget van 100 000 euro is echter onvoldoende om voornoemde straten te herstellen. Het college van Burgemeester en Schepenen zal eerstdaags aanduiden welke straten er prioritair dienen uitgevoerd te worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2010
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief