AFFLIGEM Run ten voordele van Kom Op Tegen Kanker

C21

AFFLIGEM Run ten voordele van Kom Op Tegen Kanker

Editiepajot_affligem_run_1_foto_steven_walravens
Enkele deelnemers piekfijn uitgedost bij een militair voertuig. Foto's: Steven Walravens
 
Editiepajot_affligem_run_2_foto_steven_walravens
Editiepajot_affligem_run_3_foto_steven_walravens
Editiepajot_affligem_run_4_foto_steven_walravens
 

Op tweede Pinksterdag organiseerde Geronimo, de Affligemse afdeling van de vzw Vlaamse Vehikel Klub (de grootste oldtimervereniging van het land) al voor de achtste keer zijn Affligem Run, een treffen voor militaire oldtimers.

‘De deelnemers komen voornamelijk uit Vlaanderen en Nederland,’ vertelt organisator Tim t’Kint. ‘We laten maximaal tachtig voertuigen deelnemen aan dit treffen. Een tweetal weken voor het treffen waren alle plaatsen ingenomen. Deze tachtig voertuigen in konvooi vormen een colonne van 2 km. Meer voertuigen toelaten zou organisatorisch onverantwoord zijn.’
 
 
Unieke exemplaren
 
Dit jaar werden tachtig voertuigen ingeschreven waaronder een tank en een legertruck uit Nederland van het merk DAF.  Nog een opmerkelijk voertuig in deze Affligem Run was een Amerikaanse Hummer die dienst deed in de Irak-oorlog.
 
Om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van deze historische voertuigen hield het konvooi op verschillende plaatsen halt. De belangstelling voor de militaire voertuigen en hun passagiers was dan ook enorm groot aan het Gasthof in Affligem.
 
 
Goed doel
 
Dankzij de vele sponsors van dit event slaagt Geronimo er jaarlijks in om een aantal originele voertuigen op te voeren en geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Kom Op Tegen Kanker.
 
 
Al plannen voor tiende editie
 
‘Volgend jaar wordt het een gelijkaardig treffen. Maar voor onze tiende verjaardag hebben we al plannen om een vliegtuig te laten overvliegen en enkele parachutisten te laten neerdalen. Zo hebben we voor onze lustrum editie in het bijzijn van 2000 toeschouwers een slagveld met losse flodders nagespeeld in Denderleeuw. En misschien zetten we dan wel een punt achter de Affligem Run en stoppen we in schoonheid’, besluit t’Kint.
 
 
Klik hier voor meer sfeerbeelden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2010
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief