AFFLIGEM telt nog zes speelstraten

C21

AFFLIGEM telt nog zes speelstraten

Editiepajot_asse_speelstraten_foto_steven_walravens
Repro: SW

Deze zomer telt Affligem nog juist geteld zes speelstraten. Dat zijn er heel wat minder dan de 23 van vorig jaar. ‘De vermindering is het resultaat van het feit dat we nu de regels toepassen.’, licht de schepen voor jeugd Stijn Stassijns (Visie) ons toe.

De vorige jaren werd een speelstraat steeds verlengd zonder meer. Een aantal speelstraten werden al twintig jaar georganiseerd. In een aantal straten en wijken waren de spelende kinderen al lang afgestudeerd en het huis uit.
‘Bovendien was de organisatie ook niet zoals het hoorde: de borden die aangaven dat je in een speelstraat kwam waren niet conform en werden niet eens op de straat geplaats. Niemand hield zich dan ook aan de snelheidslimiten terwijl de kinderen een vals gevoel van veiligheid hadden.’
Er werden in totaal zeven aanvragen voor een speelstraat ingediend. De Bredeweg, Coucklaan, Dokkenstraat, Klein Kapelleveld, Bocht en Hauwijkstraat voldoen aan alle voorwaarden en hebben een aantal peters en meters die de signalisaties s’morgens en s’avonds verplaatsen.

‘De aanvraag voor de Kruisstraat botste op het negatief advies van de politie. Er is te veel doorgaand verkeer in het stukje tussen de Boekhoutstraat en De Mattein. Bovendien argumenteerde de politie dat de speelpleintjes van De Mattien en Zegershof vlakbij zijn.’, aldus Stassijns.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2010
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief