AFFLIGEM - Herinrichting Brusselbaan (N9), start weg- en rioleringswerkzaamheden

C21

AFFLIGEM - Herinrichting Brusselbaan (N9), start weg- en rioleringswerkzaamheden

Editiepajot_affligem_werken_2010_foto_kos
Foto's Kos
 
Editiepajot_affligem_werken_fiets_foto_kos
Foto's Kos
 

Op 3 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met de weg- en rioleringswerkzaamheden op de Brusselbaan (N9) in Affligem. Tot nu toe hebben de nutsmaatschappijen voorbereidende werkzaamheden aan de nutsleidingen uitgevoerd. Aangezien ze meer tijd nodig gehad hebben dan voorzien om hun leidingen in de werfzone van fase 1 te verplaatsen, is de fasering van de werkzaamheden enigszins gewijzigd. Het verkeer op de Brusselbaan blijft zoals oorspronkelijk voorzien was mogelijk in de beide rijrichtingen, weliswaar ter hoogte van de werfzone met alternerend verkeer. Het doorgaand verkeer wordt al in Aalst en Asse omgeleid via de autosnelweg. Het fietsverkeer zal nog steeds de omleiding via de Oudebaan kunnen volgen.

Fasering
Om tijd te winnen, zullen een aantal fasen elkaar overlappen. Fase 4 (ter hoogte van de KMO-zone) zal gestart worden terwijl fase 1 nog loopt, en fase 4 zal ook deels overlappen met fase 2 (van de kruising met de Boekhoutstraat tot Aalst). De aannemer krijgt de toelating om fasen met elkaar te laten overlappen, echter onder één voorwaarde: er mag maar in een fase tegelijk alternerend verkeer (met tijdelijke verkeerslichten, dus door het verkeer in de twee richtingen beurtelings door laten) in voege zijn.
Boekhoutstraat afgesloten
Vanaf 3 augustus wordt de toegang tot de Boekhoutstraat afgesloten. Dat zal duren tot eind september. Er zal een plaatselijke omleiding voorzien worden voor het lokale bestemmingsverkeer. De toegang van de Kerkstraat zal afgesloten worden voor het verkeer vanaf half augustus.
Planning
In februari 2011 zal het gebied tussen de Boekhoutstraat en de Fosselstraat (fase 1) in zijn geheel heringericht zijn. De aannemer zal ondertussen (in november 2010) al met fase 4 gestart zijn, die tot mei 2011 zal duren. Fase 4 zal deels overlappen met fase 2.
Een nieuwe doortocht
De Brusselbaan is een typisch Vlaamse ‘doortocht’, een verbindingsweg die niet alleen druk gebruikt wordt door doorgaand verkeer, maar waar ook veel mensen wonen en komen winkelen. In de huidige inrichting krijgt het wegverkeer op de Brusselbaan relatief veel ruimte en zijn er slechts minimale voorzieningen voor fietsers en voetgangers. De Brusselbaan wordt nu heringericht van aan de provinciegrens tot aan de kruising met de Domentveldstraat. Het wordt een veilige weg met betere voorzieningen voor fietsers en voetgangers, en een aantrekkelijk handelscentrum.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jul 2010
Gerrit Achterland
kos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief