AFFLIGEM - Oproep van Jong CD&V Affligem aan de Affligemse politici

C21

AFFLIGEM - Oproep van Jong CD&V Affligem aan de Affligemse politici

Jongcdenveditiepajot

"Blijkbaar is het momenteel “in” om via open brieven en pamfletten te communiceren. Jong CD&V Affligem stelt zich hier toch een aantal vragen bij. Niet zozeer over het concept, maar eerder over de inhoud en het doel ervan. Bovendien zijn wij ervan overtuigd dat wij zeker niet de enigen zijn die zich hieraan storen".

"Toen wij zo’n anderhalf jaar geleden vol goede moed aan ons politieke avontuur begonnen, kregen we meer dan eens te horen: “Meiskes, ge weet niet waar ge aan begint! Politiek is een harde wereld!”. Nu ja, we kunnen wel tegen een stootje en relativisme en humor zijn ons niet vreemd. Helaas vertelde niemand ons hoe laag-bij-de-gronds, persoonlijk, leugenachtig en platvloers het er ook kan aan toegaan.
Wat wij tegenwoordig al mochten lezen op bepaalde websites, in “open” nieuwsbrieven en andere communicaties, vinden we ronduit beschamend. De manier waarop het er aan toe gaat op de gemeenteraad getuigt bij momenten ook van weinig respect en geloofwaardigheid. Als jonge en beginnende politici fronsen wij meer dan eens de wenkbrauwen bij het zien en horen van de vele frustraties die te pas en te onpas de kop opsteken. We dachten van de oudere, ervaren generatie heel wat op te steken, maar dít willen we niet leren!
Oppositie voeren hoort erbij en soms moet het spel hard gespeeld worden, maar waarheden verdraaien tot grove leugens en mensen persoonlijk raken en kwetsen, dat vinden wij allesbehalve.
Onder het motto “de tijd brengt raad” blijven we er echter in geloven dat de vele frustraties op een dag zullen plaatsmaken voor gezond en volwassen verstand (zodat we ons, ondanks onze jonge leeftijd, bij momenten niet langer de énige volwassenen in de raadszaal hoeven te voelen).
Wij doen dan ook graag een warme oproep aan de Affligemse politici (oppositie én meerderheid) om voortaan op een respectvolle en constructieve manier aan politiek te doen en zich niet meer te verlagen tot een dergelijk niveau. Jong CD&V staat nog steeds achter de verkiezingsslogan “Respect voor u!”
Karen, Leen en Iris, namens Jong CD&V Affligem.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2008
Steven Walravens
Stevens Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief