AFFLIGEM – Slechts sporadisch controles zwaar vervoer in woonkernen

C21

AFFLIGEM – Slechts sporadisch controles zwaar vervoer in woonkernen

Editiepajot_affligem_controles_op_zwaar_vervoer_foto_ep

Sinds augustus 2009 weren de gemeenten van de zone TARL met tientallen verbodsborden het doorgaand zwaar transport (+3,5 ton) in een groot aantal straten. N-VA politieraadslid Guy Uyttersprot vroeg naar het aantal uitgevoerde controles in de gemeente Affligem en het aantal vastgestelde overtredingen.

Uit antwoord van de politie blijkt dat er geen structurele controle plaats vindt, maar dat er sporadisch zou gecontroleerd worden bij de uitvoering van andere opdrachten. Er zijn geen cijfers beschikbaar met betrekking tot het aantal overtreders.
Guy Uyttersprot : “Het instellen van de tonnenmaatbeperking kostte de gemeente Affligem nochtans een aanzienlijke som. Er werd 12.000 euro uitgegeven aan een woud verkeersborden, maar deze blijken weinig indruk te maken want voor de politie is de controle op het doorgaand zwaar vervoer in onze woonkernen geen prioriteit. Nochtans zijn er nog steeds veel klachten van buurtbewoners over het te veel aan doorgaand verkeer dat via de nauwe dorpskommen van Essene en Teralfene een weg zoekt naar de E40”.
N-VA dringt erop aan dat er snel werk wordt gemaakt van de aanbeveling van de gemeenteraad bij het recent goedgekeurd geactualiseerd mobiliteitsplan (gemeenteraad van 14 juni 2011) waarin staat dat de controles op niet-toegelaten zwaar vervoer fors opgevoerd dienen te worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief