AFFLIGEM - Chris Troch (Leefbaar Affligem) komt terug op eerdere eis voor camerabewaking aan kerkhof Essene

C21

AFFLIGEM - Chris Troch (Leefbaar Affligem) komt terug op eerdere eis voor camerabewaking aan kerkhof Essene

Editiepajot_leefbaar_afflgiem

Naar aanleiding van de recente gevallen van vandalisme en grafschennis aan het kerkhof te Essene, vraagt lokaal raadslid Chris Troch (foto links) van Leefbaar Affligem dat er op de volgende gemeenteraad opnieuw gepraat wordt over een voorstel dat zijn collega raadslid Tim t' Kint (foto rechts) van Leefbaar Affligem eerder dit jaar maakte rond beveiliging van het kerkhof van Essene.

Chris Troch: "In het voorjaar was er tijdens de gemeenteraad een debat over een aantal zogenaamde zwarte punten in Affligem. Dat zijn plaatsen die door de politie worden omschreven als gevaarlijk voor vandalisme of misdaad en waar extra controle door bijvoorbeeld meer patrouilles nodig is. Nu weten we allemaal dat die extra patrouilles in praktijk weinig tot niets voorstellen en daarom lanceerde Tim een voorstel om net op het kerkhof van Essene een proefproject op te zetten met camerabewaking."
 
Tim verduidelijkt: "Ja, dat klopt. Het voorstel bestond er uit om aan het kerkhof een camera te plaatsen die van op een hoge paal, zoals een verlichtingspaal bijvoorbeeld, zowel het kerkhof als de kapel in de buurt kan in 't oog houden. Daardoor heb je dus constante bewaking, met andere woorden beter dan een occasionele patrouille én ontlast je de politie wat zodat die elders beter werk kan leveren. Zo'n camera heeft naast een bewakingsfunctie natuurlijk ook en misschien zelfs vooral een ontradende functie. Als je wéét dat je gefilmd wordt, zal je twee keer nadenken eer je bijvoorbeeld een paar zerken gaat vandaliseren."
 
"Helaas en zoals we al meermaals hebben moeten ervaren, werd ook dit voorstel meteen afgeketst als weinig zinvol door de meerderheid", vult Chris aan. "Had men toen dit voorstel een kans gegeven dan had de camera er nu al gestaan en was veel mensen, zowel slachtoffers als de familie van de daders, veel leed bespaard gebleven. Waarom weigert deze meerderheid in te zien dat een voorstel niet noodzakelijk slecht is omdat het van de oppositie komt ?"
 
Troch zal bij de volgende gemeenteraad dan ook terug komen op dit vroegere voorstel van t' Kint en het opnieuw voorleggen ter stemming in de hoop dat er nu wél camerabewaking komt aan het Essense kerkhof.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2008
Editiepajot
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief