AFFLIGEM - Stille optocht om zielenrust te herstellen

C21

AFFLIGEM - Stille optocht om zielenrust te herstellen

Editiepajot_affligem_kerkhof_essene_steven_walravens

Zaterdagnamiddag werd in Essene een stille optocht gehouden richting kerkhof om de zielenrust te herstellen. Vorige week hebben drie jonge kinderen 143 graven beschadigd. Als eerherstel van het kerkhof en als verwerkingsproces voor de nabestaanden werd er om 15u vertrokken van aan de Onze-Lieve-Vrouw Bezoeking-kerk tot op het kerkhof waar priester Hugo De Bauw een korte plechtigheid hield.

Zondagmorgen werd door het gemeentepersoneel individuele foto’s genomen van de 143 getroffen graven. Deze foto’s zullen bezorgd worden aan de politiediensten als bewijsmateriaal. Tot nu toe werden een veertigtal klachten ingediend.
Maandag 22 september kan je in het wijkkantoor aan de Bellekouter de ganse dag terecht om klacht neer te leggen bij de politie. Het parket werd ingelicht en tilt zeer zwaar aan de aanslag. Het heeft een gerechtelijk onderzoek gestart en zal niet nalaten de mogelijke daders ter verantwoording te roepen.
Schepen van Openbare werken en kerkhoven Paul Geeraerts (CD&V): “Er werd opdracht gegeven aan onze werklieden om het kerkhof van Essene zo snel mogelijk terug in eer te herstellen en de families, zoveel als in hun mogelijkheid ligt, te helpen bij de herstellingen.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief