AFFLIGEM - Tweedehandsbeurs Gezinsbond Teralfene-Essene een succes

C21

AFFLIGEM - Tweedehandsbeurs Gezinsbond Teralfene-Essene een succes

Editiepajot_teralfenene_essene_twedehandsbeurs_gezinsbond
 

De gezinsbond van Teralfene-Essene organiseerde op 27 september voor de zeventiende keer een tweedehandsbeurs voor baby- en kinderartikelen in de evenementenhal van de Bellekouter te Affligem. Een absoluut record van 85 verkopers vonden hun weg, terwijl zo een 200 kopersgezinnen hier dankbaar gebruik van maakten.

Het initiatief werd destijds gestart met als doel de solidariteit tussen de gezinnen te versterken. Gezinnen kregen de gelegenheid hun gebruikt materiaal tegen een prijsje ter beschikking te stellen van andere gezinnen die het op dat moment nodig hadden. Bovendien stimuleerde de Gezinsbond met deze actie het idee van duurzaamheid. Dankzij de tweedehandsbeurzen voelen heel wat jonge gezinnen zich geholpen in hun zoektocht naar een degelijke, betaalbare babyuitzet.
Het succes van de beurzen is grotendeels te danken aan het gewijzigde koopgedrag van gezinnen. Het zijn bewuste consumenten die enkel nog aankopen wat ze echt nodig hebben. Ze vinden het niet erg om gebruikte spullen van andere gezinnen over te kopen zolang de kwaliteit goed is. Verkopers vinden het belangrijk dat hun duurzaam materiaal op deze manier een nieuwe bestemming krijgt en niet zomaar op de vuilnisbelt terechtkomt.
 
De volgende 2de handsbeurs in Affligem: 28 maart 2009.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2008
Editiepajot
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief