REGIO - Vlaams Volksvertegenwoordiger Dominique Guns (Open VLD) uit AFFLIGEM wil gesubsidieerd muziekonderwijs voor kinderen jonger dan 8

C21

REGIO - Vlaams Volksvertegenwoordiger Dominique Guns (Open VLD) uit AFFLIGEM wil gesubsidieerd muziekonderwijs voor kinderen jonger dan 8

Editiepajot_affligem_dominique_guns

Dominique Guns: “Muziekpedagogen zijn het erover eens: jong starten (vanaf 4 jaar) met een muziekopleiding heeft alleen maar voordelen.

Nu biedt het deeltijds kunstonderwijs muziekles aan kinderen vanaf 8 jaar. Deze klassieke opleiding is gebaseerd op algemene muzikale vorming, samenzang en vanaf het tweede jaar op het leren bespelen van een instrument.
 
Er bestaan ook andere succesvolle leermethodes voor muziek. Zo benadrukt de befaamde Suzukimethode de belevenis van muziek op jonge leeftijd (vanaf 4 jaar) via het principe van natuurlijk leren.
 
Ouders die hun kinderen onder de 8 jaar muziekles willen laten volgen, betalen nu tussen de
€ 300 en de € 400 inschrijvingsgeld: voor velen een té hoge financiële drempel”.
 
Daarom dringt Dominique Guns er in het Vlaams Parlement bij de Minister van Onderwijs op aan om de instapleeftijd voor het muziekonderwijs te verlagen en de daarmee gepaard gaande subsidies te verhogen.
 
Dominique is tevreden met de vorderingen die de werkgroep Inhoudelijke Vernieuwing Deeltijds Kunstonderwijs op dat vlak maakt, en zal het dossier in de Commissie Onderwijs van het Vlaams Parlement opvolgen.
 
De minister verwacht het rapport van de werkgroep in het najaar aan het grote publiek voor te stellen. De hervorming van de muziekopleiding maakt daar integraal deel van uit.
 
“Wij hopen alvast op democratische maatregelen om de instapleeftijd te verlagen”, aldus Dominique Guns.
 
Dominique GUNS, Vlaams Volksvertegenwoordiger (Open VLD)
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2008
Gerrit Achterland
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief