AFFLIGEM - Gemeentelijke kinderopvang is een succes

C21

AFFLIGEM - Gemeentelijke kinderopvang is een succes

Editiepajot_affligem_vakantiewerking_foto_gerrit_achterland
 

Vanaf dit schooljaar organiseert de gemeente Affligem in samenwerking met het Centrum voor Kinderopvang (CKO) ’t Breugelkind vzw de binnenschoolse opvang en de opvang tijdens de schoolvakanties.

Jolien Baert, verantwoordelijke voor de opvang in Affligem en werkzaam bij Breugelkind: “Dit is de eerste keer dat Breugelkind in samenwerking met de gemeente de vakantiewerking organiseert. We mogen nu al zeggen dat het een succes is. Vandaag (dinsdag 28/10, nvdr) zijn er een 60-tal kinderen aanwezig die kunnen genieten van leuke activiteiten, aangepast aan de leeftijd van de kinderen. De sportplaneet is langsgekomen om met de lagere schoolkinderen te sporten. Dit gebeurt door regenten Lichamelijke Opvoeding, zodat de kwaliteit is gegarandeerd. De kleuters spelen vandaag spelletjes in thema van Halloween. En morgen gaan we schaatsen! Elke dag trachten we de kinderen een leuke vakantiedag voor te schotelen.”

De vakantieopvang gebeurt door de begeleiding die ook instaan voor de voor- en naschoolse opvang. “Dit creëert een vertrouwensband zowel bij de kinderen als bij de ouders”, gaat Jolien verder. “Het doet me steeds weer plezier te zien hoe deze mensen zich dagelijks inzetten voor de kinderen. Ze verdienen alvast een grote pluim! En ook vanuit de gemeente, in het bijzonder van sportfunctionaris Ilde Cleemput, krijgen we alle steun. Vandaag mogen we bijvoorbeeld de sporthal gebruiken, de Dr. Tistaertzaal boven in de Bellekouter mogen we aankleden met onze knutselwerkjes. Kom gerust eens een kijkje nemen!.”

De gemeentelijke vakantiewerking in de Bellekouter in Affligem is elke dag tijdens de herfstvakantie open van 7u ’s morgens tot 18u ’s avonds.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 okt 2008
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief