AFFLIGEM - Gemeenteraadslid vertrekt op Afrika expeditie

C21

AFFLIGEM - Gemeenteraadslid vertrekt op Afrika expeditie

Editiepajot_affligem_2pk_foto_steven_walravens

Tim t' Kint, gemeenteraadslid voor Leefbaar Affligem, vertrekt op zaterdag 1 november aan het Tervuurse Afrika Museum opnieuw naar Afrika op expeditie. Twee jaar geleden haalde hij al het nieuws door met een oude Citroën 2PK van Brussel naar Benin te rijden, dwars door Tunesië, Libië, Niger en Burkina Faso.

Ook deze keer rijdt hij naar Benin, vergezeld van co-pilote Isabelle, in alweer een oude 2PK. Maar dan wel een andere. Die van 2 jaar geleden werd immers verloot door één van de sponsors van toen.

Het einddoel mag dan wel hetzelfde zijn, het traject is totaal anders van vorige keer. Dit jaar wordt er naar Barcelona gereden, vanwaar de boot genomen wordt naar Marokko. Vandaar gaat het via de Westelijke Sahara, Mali, Mauretanië en Burkina Faso (waar we een deel van het parcours van de befaamde Tour de Burkina volgen) naar Benin. Daar hopen Tim, Isabelle en de bestuurders van nog 24 2PK's die meerijden, eind november aan te komen en er een flink feestje te bouwen op het witte palmstrand.

Een deel van het budget van deze expeditie wordt niet opgesoupeerd aan benzine of motoronderdelen, maar gaat naar twee goede doelen. Zo kunnen vzw Protos, die oa in Benin waterputten boort én hier bij ons het bekende Kom Op Tegen Kanker op wat extra steun rekenen.

Heel de expeditie is te volgen op de webstek www.tim.tk waarop dagelijks nieuwsberichten vanuit de woestijn en de brousse gepost zullen worden. Op de webstek kan je ook meer achtergrondinformatie vinden en een gedetailleerde beschrijving van de route die gevolgd zal worden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2008
Steven Walravens
Tim t' Kint
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief