Jong CD&V AFFLIGEM ijvert voor gemeentelijk strijkatelier

C21

Jong CD&V AFFLIGEM ijvert voor gemeentelijk strijkatelier

Editiepajot_affligem_strijkactie_foto_steven_walravens
 

Een gezellig avondje op restaurant met vrienden? Een uitstapje met de kinderen? Gewoon lekker relaxen voor TV of met een goed boek na een drukke dag op het werk? Geef toe, er zijn aangenamere manieren om je vrije tijd te besteden dan … al strijkend! Veel mensen kijken op tegen de wekelijkse berg gekreukte hemden, broeken, T-shirts, …Daarom organiseert Jong CD&V Affligem op 10 november een heuse nachtelijke strijkmarathon waarbij de inwoners van Affligem gratis hun strijk kunnen laten doen. Dit om aan te tonen dat er ook in Affligem interesse is in een gemeentelijk strijkatelier!

Het strijkatelier waarvoor we pleiten, zou kaderen in de sociale economie, waar aan kansengroepen een duurzame tewerkstelling kan gegarandeerd worden en waar aandacht is voor opleiding en begeleiding in de werkomgeving. Het dienstenbedrijf van de gemeente zou bijvoorbeeld een strijkatelier kunnen uitbouwen waar de gebruikers, zoals dat nu al is met de poetsdienst, terecht kunnen met dienstencheques om hun was te laten strijken. 

Hoe gaat dat in zijn werk? ’s Morgens geef je de wasmand met de te strijken kledingstukken af bij het strijkatelier. Eén van de werknemers ontvangt, telt de artikelen en zegt je hoeveel dienstencheques je zal moeten betalen. Een dienstencheque is een goedkoop betaalmiddel dat door de overheid wordt gesponsord. Eén exemplaar stemt overeen met één uur werken en kost 7 EUR, waarvan 30% fiscaal aftrekbaar is.

Je strijk laten doen wordt op die manier een heel goedkope aangelegenheid. De strijksters of strijkers zijn hiervoor opgeleid en werken met professioneel materiaal. De volgende dag is het wasgoed piekfijn gestreken en kan je het opnieuw ophalen.

Met de strijkmarathon als startactie hoopt Jong CD&V Affligem dat onze lokale politici zijn wakker geschud. We zullen ervoor ijveren dat nog tijdens deze legislatuur onze inwoners kunnen genieten van wat meer vrije tijd!

Jong CD&V Affligem, E-mail: jongcdenvaffligem@hotmail.com

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief