AFFLIGEM - Als mijn schatten chatten

C21

AFFLIGEM - Als mijn schatten chatten

Editiepajot_affligem_als_schatten_chatten_foto_steven_walravens

Op 27 november organiseren de basisscholen 'Sint Jan' en  'De Regenboog' uit Teralfene samen met de Gezinsbond Teralfene en Child focus een thema avond rond 'onze kinderen veilig online', of hoe ze begeleiden bij het chatten, mailen en surfen. De avond start om 20u00 en gaat door in de Parochiezaal, Balleistraat te Teralfene. De toegang is gratis.

Het internet biedt heel wat mogelijkheden. Kinderen zitten op steeds jongere leeftijd voor het computerscherm om te gamen, te chatten, informatie op te zoeken voor een huistaak, …

Maar het internet is niet altijd een veilige plaats.

Via een multimediapresentatie, die samen met Child Focus gemaakt werd, kunnen we 'visueel' zien hoe kinderen en jongeren omgaan met internet.

-         we worden wegwijs gemaakt in een aantal technische aspecten

-         we leren hoe een betere beveiliging mogelijk is

-         we krijgen algemene tips en opvoedingstips per technologie over hoe ouders hun kinderen kunnen begeleiden bij het chatten, mailen en surfen

-         in beeldfragmenten kunnen we situaties thuis zien, bijv. over cyberpesten of het bezoeken van ongeschikte websites (telkens worden meerdere reacties van ouders getoond)

De deelnemers krijgen  gratis het 'Veilig internet gezinspakket' met een 'Fun-boekje' voor de kinderen en een 'Handleiding' voor de ouders.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2008
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief