Geronimo's AFFLIGEM Run groter dan ooit en aanwezig op bloemencorso Ternat

Geronimo's AFFLIGEM Run groter dan ooit en aanwezig op bloemencorso Ternat

Editiepajot_geronimo_affligem_run_affiche_2015

Op maandag 25 mei verzamelt de Affligemse vereniging Geronimo opnieuw een groot aantal militaire voertuigen voor een evenement dat de hele dag duurt en op verschillende plaatsen in de streek gratis schouwspel levert. 

Voor deze intussen al 13e editie zullen er meer voertuigen dan ooit afzakken naar onze regio. Meer dan 100 museumstukken zullen voor de gelegenheid in en om Affligem toeren in de voormiddag. 

 

De klassieke stop aan de Hekelgemse Sinksenkermis is helaas vervangen door een passage - de voertuigen rijden langs maar stoppen dus niet meer. 

Tim t' Kint van Geronimo: "We zijn wat groot geworden om in alle veiligheid 100 voertuigen te laten toekomen en vertrekken in de schaduw van de Hekelgemse kerktoren. Zeker als het daar al druk is door de andere activiteiten. Het risico op ongevallen is er te groot geworden. Daarom zullen we er geen halt houden maar enkel passeren. Je kan er dus op de kermis blijven en toch de voertuigen zien passeren, net buiten het afgesloten centrum."

 

Iets verderop, op de Koudenberg te Essene, zullen de voertuigen wél halt houden. Wie ze in alle rust wil bewonderen, kan dat daar dus doen. 

 

In de namiddag komen de voertuigen dan aan in Ternat waar ze alweer tentoongesteld worden op - dit maal aan Den Dreef. De rest van de namiddag verzorgt Geronimo in Ternat randactiviteiten bij het bloemencorso dat er die dag doorgaat en dit jaar het einde van WO2 als thema heeft. Zo zullen er vliegtuigen uit WO2 overvliegen indien het weer dat toelaat. Aan het oude gemeentehuis, dat voor de gelegenheid is omgebouwd tot een Duitse Kommandantur uit WO2, zal er een heus gevecht nagespeeld worden. 

Tim t' Kint: "We werken daarvoor samen met een paar clubs die zich op dit soort activiteiten richten en die we voor de gelegenheid ook een paar van onze voertuigen ter beschikking stellen. Het lijkt allemaal bijzonder realistisch en we weten uit ervaring dat er heel veel kijklustigen op dit soort spektakel afkomen."

 

Later op dag volgt er nog een ceremonie met het gemeentebestuur van Ternat dat een eerbetoon brengt aan de bevrijders uit WO2 én rijden een aantal van de voertuigen mee in het bloemencorso dat recent erkend werd als werelderfgoed. 

 

Om af te sluiten is er nog een optreden van de Shape-band en een optreden van een Lindy Hop-groep, met muziek en dans uit de oorlogsjaren. 

 

Geronimo steunt met de opbrengst van de Affligem Run ook dit jaar opnieuw de Vlaamse Liga Tegen Kanker (bekend van de actie Kom Op Tegen Kanker). 

 

Meer informatie op www.geronimo.tk

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 feb 2021
Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2021

archief