Gemeenteontvanger AFFLIGEM wordt gemeentesecretaris DENDERLEEUW

C21

Gemeenteontvanger AFFLIGEM wordt gemeentesecretaris DENDERLEEUW

Editiepajot_affligem_paulbureel
 

Paul Rollier (45 jaar / geboren en getogen in Ternat/Sint-Katharina-Lombeek en sinds augustus 2008 inwoner van Roosdaal), de gemeenteontvanger van Affligem sinds juli 2005 (en waarnemend gemeenteontvanger van Roosdaal van april 2007 tot eind 2007) werd op donderdag 27 november 2008 uiteindelijk benoemd tot gemeentesecretaris in Denderleeuw.  In Affligem zal hij op de gemeenteraad van dinsdag 16 december e.k. officieel ontslag en afscheid nemen en twee dagen later, op donderdag 18 december e.k., volgt op de gemeenteraad van Denderleeuw de eedaflegging om er tenslotte op 1 januari 2009 effectief aan de slag te gaan als gemeentesecretaris.

Rollier was in juni 2005 de enige overgebleven geslaagde kandidaat voor de functie van gemeentesecretaris in Denderleeuw, maar omdat hij niet de kandidaat was van de toenmalige meerderheid weigerde de gemeenteraad uit de vorige legislatuur hem te benoemen. Rollier die van opleiding jurist is en ook korte tijd actief geweest als advocaat, wist dat het gemeentebestuur van Denderleeuw met deze beslissing, juridisch, geen enkel kans van slagen had en hij trok naar de Raad van State die hem op 30 september 2008 volledig in het gelijk stelde. De Raad van State vernietigde niet alleen zijn niet-benoeming maar stelde tevens dat de gemeenteraad van Denderleeuw hem moet benoemen met terugwerkende kracht tot 20 juni 2006, uiterste datum waarop hij normaliter had moeten benoemd worden. Het is duidelijk dat de Raad van State met deze beslissing een duidelijk signaal heeft willen geven aan het politieke niveau om te stoppen met dergelijke onwettelijke praktijken inzake benoemingen.

Paul Rollier en de nieuwe bestuursmeerderheid hebben, na een paar zeer constructieve gesprekken waarbij het verleden uitgeklaard werd, besloten de spons te vegen over dat verleden en zullen op een positieve en opbouwende manier de krachten bundelen om de vele uitdagingen van de nabije toekomst aan te gaan. Paul Rollier die naast zijn juridische vorming een professionele carrière heeft opgebouwd deels in de bedrijfswereld en deels in de publieke sector wenst al zijn managementervaring aan te wenden ten dienste van de gemeente Denderleeuw en haar burgers.

In Affligem zullen de taken en werkzaamheden van de gemeenteontvanger, in afwachting van het examen voor en de benoeming van een nieuwe financieel beheerder, waargenomen worden door het diensthoofd van de financiële dienst (Geert Arijs) en de boekhoudster (Leen Formesyn). Deze twee ambtenaren zijn de rechtstreekse medewerkers van de ontslagnemende gemeenteontvanger en kennen aldus perfect het reilen en zeilen van de ontvangerij. De nieuw aan te stellen financieel beheerder moet volgens de nieuwe rechtspositieregeling van Affligem houder zijn van een diploma dat toegang geeft tot niveau A en bovendien moet hij/zij 60 uren publiek, administratief en/of burgerlijk recht gevolgd hebben.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2008
Gerrit Achterland
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief