Franse dieven opgepakt in AFFLIGEM

C21

Franse dieven opgepakt in AFFLIGEM

Politielogo_heel_goed_20103_p200

Op dinsdag 19 april omstreeks 03 uur hadden vier jonge Fransen (twee mannen en twee vrouwen) een verkeersongeval in Affligem op de E40 richting Brussel. Ze hadden een vaste hindernis aangereden waarna hun wagen niet meer rijvaardig was. Ze lieten hun wagen dan maar ter plaatse achter en begaven zich te voet naar de nabijgelegen Bellekouter. Via de tuin van een woning kwamen ze in de niet slotvaste garage terecht waar ze een schroevendraaier stalen. Vervolgens trachtten ze braak te plegen op de achterdeur van de woning, wat niet lukte. Daarna begaven ze zich naar de oprit van de woning waar ze zich op een ongekende wijze toegang verschaften tot het voertuig van de bewoners dat daar geparkeerd stond. Uit dit voertuig stalen ze een sleutelbos en een jas. Daarna werden ze gealarmeerd door de bewoners waarop ze te voet de vlucht namen.

Even verderop, in de Bellestraat, konden ze worden onderschept door een ploeg van de federale wegpolitie die was opgeroepen voor het verkeersongeval en op zoek was naar de inzittenden. De lokale politie van TARL (Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke) werd ook snel ter plaatse geroepen en nam de verdachten over met het oog op de verdere afhandeling van de diefstallen. In de broekspijp van één van de verdachten kon de politie de gestolen sleutelbos aantreffen. De gestolen jas werd wat later ook teruggevonden bovenop de scheidingsstruik tussen de woning van de benadeelde en diens buren. Ook andere materiële bewijzen legden een onmiddellijk verband tussen de twee mannelijke jonge Fransen en de bezochte woning en auto in de Bellekouter.

Allen werden meegenomen naar het politiecommissariaat voor verhoor. Alle vier ontkenden ze echter hun betrokkenheid bij de feiten.

Het parket van Halle-Vilvoorde werd verwittigd waarna de twee mannen werden voorgeleid. Beide vrouwen mochten beschikken wegens onvoldoende bewijzen dat zij daadwerkelijk hadden deelgenomen aan de diefstallen.   “

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2016
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief