AFFLIGEM - Open brief naar Affligemse burgemeester

C21

AFFLIGEM - Open brief naar Affligemse burgemeester

Bosstraat

Naar aanleiding van een zoveelste ongeluk op het kruispunt van de Affligemse Langestraat - Bosstraat/Terlindenstraat heeft Tim t' Kint (gemeenteraadslid Leefbaar Affligem) een open brief verstuurd aan de Affligemse burgemeester.

Tim t' Kint: "Meermaals maar tevergeefs heb ik opgeroepen om maatregelen te nemen voor de verkeersveiligheid. Mijn bedoeling is hem de ernst van de situatie te doen inzien. Indien er na de open brief nog steeds geen reactie komt, zal ik een petitie opstarten bij de buurtbewoners.

De open brief:

Geachte Burgemeester, Beste Yvan,


Tijdens de gemeenteraad van januari 2008 attendeerde ik je op de gevaarlijke verkeerssituatie ter hoogte van het kruispunt van de Langestraat met de Bosstraat/Terlindenstraat. Alweer een nieuw ongeluk op dat kruispunt, eerder deze week, maakt dat ik een laatste oproep wil doen.

Wagens die vanuit Terlinden komen en richting Bosstraat gaan, hebben dankzij een grote weide op de hoek ruim zicht op het naderende verkeer. En als er geen verkeer afkomt, wordt er al eens flink doorgereden. Zeker nu er veel auto’s passeren die de buurt niet kennen (daarheen gestuurd door de omleidingen van de vele werken die momenteel in Aalst en Affligem doorgaan).

Reeds in januari, na een zoveelste ongeval daar, vroeg ik je tijdens de gemeenteraad om in te grijpen. Op lange termijn liefst met een verkeerstechnisch voorstel dat hard rijden op dat kruispunt onmogelijk maakt, maar op korte termijn vroeg ik om de automobilisten te sensibiliseren met zo’n verplaatsbaar bord dat aangeeft hoe snel je rijdt zodat je als bestuurde ziet als het té snel gaat. Daar hoort geen boete bij en ’t is even efficient. Gezien we recent nog zo’n paar verplaatsbare borden kochten, leek me dat een kleine moeite.

Je lauwe reactie voorspelde echter weinig goeds, iets wat in de notulen van de zitting bevestigd werd. Ik citeer je : “Ik zal het zeker vermelden maar ik persoonlijk krijg minstens 5 meldingen per week van plaatsen waar te snel gereden wordt volgens de bewoners.”

Kort na mijn tussenkomst in de gemeenteraad gebeurde er alweer een ongeluk op dit kruispunt: 2 auto’s crashten, gelukkig zonder dodelijke slachtoffers. Enkel gekwetsten, 2 wagens total loss en schade aan de huizen.
Het enige verplaatsbare bord stond intussen nog altijd (en dat al van voor nieuwjaar) op dezelfde plaats (de Bellestraat), waardoor ik me begon af te vragen waarom men er een verplààtsbaar bord neergezet heeft.

Eerder deze week, Yvan, was het alweer prijs. Opnieuw beukten twee auto's op mekaar, gelukkig enkel met blikschade deze keer. Aan dit tempo echter, kan het niet lang meer duren of mensen zullen er zwaar gewond raken of zelfs erger.

Men is het daar, met andere woorden, terecht grondig beu dat je niet reageert op deze situatie, ondanks de verschillende ongevallen die gebeurd zijn sinds ik het voor de eerste keer onder je aandacht bracht. De buurtbewoners vragen je dat er nu eindelijk eens iets gedaan wordt aan dat gevaar in hun buurt. Ze zijn bang dat er op een dag een auto in hun living zou staan of dat hun kinderen overreden zouden worden. Je hebt de middelen, gebruik ze alstublieft voor het nog erger wordt !

Dit is een laatste eerlijke vraag van oprecht bezorgde mensen. Dwing hen aub niet een petitie te organiseren.

Tim

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2008
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief