AFFLIGEM - Spelende kinderen in domein Verbruggen

C21

AFFLIGEM - Spelende kinderen in domein Verbruggen

Editiepajot_affligem_buitenspeeldag_foto_ingezonden
Repro SW

Woensdag 1 april was voor heel wat Vlaamse kinderen ‘buitenspeeldag’. De buitenspeeldag is een initiatief dat ondersteund wordt door de Vlaamse Overheid en de tv-zender Nickelodeon. VVJ (Vereniging voor Vlaamse Jeugddiensten en -consulenten) staat samen met ISB (Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid) in voor het secretariaat van de Buitenspeeldag 2009 en de ondersteuning van de deelnemende gemeenten.

Ook Affligem deed dit jaar mee aan de buitenspeeldag. Schepen van Jeugd Stijn Stassijns: “Vanuit de jeugdraad hebben een aantal jongeren uit de monitoren van het speelplein en de jeugdbewegingen zich geëngageerd om de activiteit te begeleiden. De namiddag werd opgedeeld in drie delen: balspelen, bosspelen en een spelletjesmix. De kinderen (van 6 tot 12 jaar) werden in drie leeftijdsgroepen ingedeeld.. De gemeente had een vieruurtje voorzien en de weergoden waren van goede wil."

De buitenspeeldag is een hoogtepunt, maar zeker geen eindpunt. Het is een blijvende oproep om het buiten spelen en sporten aan te moedigen en op een positieve manier aandacht te vragen voor de specifieke noden van kinderen en jongeren in de publieke ruimte. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2009
Steven Walravens
Repro SW
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief