AFFLIGEM/ GERAARDSBERGEN - Dirk Rossignol en Ronny Roelandt eindigden vierde in de Cape Epic

C21

AFFLIGEM/ GERAARDSBERGEN - Dirk Rossignol en Ronny Roelandt eindigden vierde in de Cape Epic

Editiepajot_affligem_cape_epic_2_foto_steven_walravens
Dirk Rossignol en Ronny Roelandt knap vierde in de Masters rangschikking van de Cape Epic (Foto - Ingezonden)
 
Editiepajot_affligem_cape_epic_foto_steven_walravens
Ronny en Dirk met hun wedstrijdnummers (Foto - ingezonden)
 

Vorige week woensdag keerde Dirk Rossignol uit Teralfene terug huiswaarts na het voltooien van zijn zesde Cape Epic. Vrijdag landde zijn teamgenoot Ronny Roelandt uit Geraardsbergen. Het was groot feest omdat het duo de Cape Epic tot een goed einde hebben gebracht. Ze werden vierde in de algemene Masters ranking en op de laatste wedstrijddag hebben ze zelfs een podiumplaats veroverd.

De Cape Epic wordt beschouwd als de beste en zwaarste meerdaagse mountainbike wedstrijd ter wereld. De wedstrijd wordt gereden over 8 etappes in de Westelijke Kaapprovincie en speelt zich grotendeels af in de ongerepte en mooiste natuurparken van Zuid-Afrika. Goed voor een totale afstand van 780 km met een positief hoogteverschil van 16.500 hoogtemeters.

600 duo’s uit meer dan 50 verschillende landen namen deel aan de Cape Epic 2009. Slechts 12 Belgische duo’s werden toegelaten tot de wedstrijd. Maar geen enkel Belgische duo presteerde beter dan Dirk en Ronny.   

“Enkele rijden voor de overwinning maar de meesten hebben gewoon betrachting om te finishen. Het is al een hele prestatie om alle ritten uit te rijden. Heb je onderweg pech en kan je zelf je fiets niet herstellen dan is de wedstrijd afgelopen. Enkel na het finishen mag de tweewieler binnengegeven worden voor een onderhoud of herstelling om de dag erna voor dag en dauw te vertrekken. Overnachten gebeurt in tenten. Dus in de ‘Cape Epic’ helemaal geen luxe zoals in de ‘Tour de France’ waar je s’avonds kan uitblazen in één of ander hotel.” licht Dirk Rossignol ons toe.

Sinds kort mag Dirk zich de Mr. Cape Epic of Amabubesi noemen. Hij nam zes keer op rij mee aan de zwaarste meerdaagse mountainbikewedstrijd van de wereld en eindigde telkens in de top 30 van de algemene rangschikking. Hij is de enigste Belg en de tweede Europeaan die de titel kreeg. “De titel Amabubesi toegewezen krijgen was een grote eer voor mij.  Al wie 5 keer opeenvolgend aan de wedstrijd deelneemt en ze ook tot een goed einde brengt krijgt de titel toegediend. Je krijgt een soort VIP behandeling.  Ieder jaar als ik daar aankom wordt ik aanzien als een held. Hier in België krijg je nauwelijks response, enkel omdat er in België weinig belangstelling wordt getoond voor de wedstrijd. Nochtans alle grote kampioenen over heel de wereld nemen er aan deel. ” aldus Mr. Cape Epic.

Al zes keer deed Dirk mee aan de Cape Epic. Maar ieder jaar is het voor hem een unieke belevenis. “Ondanks dat de wedstrijd ieder jaar ongeveer het zelfde traject volgt, is het ieder jaar adembenemend. Het wordt tot in de puntjes georganiseerd. Telkens ik de Tafelberg zie, sta ik versteld hoe prachtig de natuur daar is.” Op de vraag hoeveel keer hij nog gaat deelnemen aan de wedstrijd zei hij resoluut: “We gaan voor de tien opeenvolgende jaren!”

Wie meer wenst te weten komen over Dirk en Ronny hun avonturen moet zeker en vast eens een bezoekje brengen aan www.2xtremevt4.be

De officiële website van de Cape Epic kan je vinden op www.cape-epic.com

Klik hier om sfeerfoto's van Dirk en Ronny te bekijken tijdens de wedstrijd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief