HERNE – Sportregio organiseert opnieuw sport- en gezondheidsdag voor 55+

C21

HERNE – Sportregio organiseert opnieuw sport- en gezondheidsdag voor 55+

Flyer_sporteldag_update_2019-01
HERNE – Sportregio organiseert opnieuw sport- en gezondheidsdag voor 55+ - Affiche
 
2
HERNE – Sportregio organiseert opnieuw sport- en gezondheidsdag voor 55+ - Affiche
 
3
HERNE – Sportregio organiseert opnieuw sport- en gezondheidsdag voor 55+ - Affiche
 

Op donderdag 9 mei pakt de sportregio opnieuw uit met haar jaarlijkse sporteldag voor 55+. Dit jaar gaat die sport- en gezondheidsdag door in en rond de ruime en uiterst verzorgde sporthal De Hernekouter in Herne. Naast het rijk aanbod aan geschikte sportieve activiteiten wordt er ook een attractieve gezondheidsmarkt opgezet.

Sporteldag
 
De sportregio Pajottenland omvat de gemeentelijke sportdiensten van Affligem, Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Liedekerke, Lennik, Pepingen, Roosdaal en Ternat. Alle 55+ uit die gemeenten zijn dan ook welkom op het gebeuren. Met de sporteldag, die loopt van 9 tot 16u wil de sportregio onder het Vlaams motto “#sportersbelevenmeer” de deelnemers op een gezellige en ontspannen sfeer hun favoriete sport laten beoefenen of kennis laten maken met een nieuwe sportactiviteit.
 
Gezondheidsmarkt
 
Tijdens de sporteldag wordt in de namiddag van 13 tot 15u gelijktijdig een gezondheidsmarkt opgezet. Verschillende organisaties bieden er dan informatie en workshops aan over een gezonde en actieve levensstijl.
 
De deelnemers kunnen kiezen uit volgende activiteiten: aerobics, Afrikaanse dans, badminton, begeleide fietstocht, curve-bowl, festivalwip, fietstocht, hockeybox, huifkartocht, krolfen, kubb, lijndans, mega yenga, petanque vrij en tornooi, pilates, relaxatietechnieken zoals tai-chi en yoga, stoelaerobic, spierversterkende oefeningen, tafeltennis, volksspelen, wandelen, wandelvoetbal, zumba gold en een gezondheidsrally. Dat laatste houdt een quiz rond bewegen en gezondheid in.
 
Praktisch
 
De dag start om 9u met het onthaal. De voormiddagactiviteiten vangen aan om 09u30. Om 12u wordt een uurtje vrij genomen voor een lunchpauze waarna de namiddagactiviteiten terug worden aangevat om 13u. Het einde wordt voorzien om 16u. Bepaalde activiteiten zijn wel tijdgebonden en staan op het programma vermeld.
 
Deelnemen kost 8€ met inbegrip van sport, lunch en verzekering. Inschrijven gebeurt best vooraf via de gemeentelijke sportdiensten aan de hand van bijgaand inschrijvingsformulier. De sporthal De Hernekouter is gelegen in de onmiddellijke omgeving van het treinstation van Herne.
 
Meer info bij de gemeentelijke sportdiensten.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief