Geen gemeentelijke aanplakborden in AFFLIGEM bij de komende verkiezingen ?

C21

Geen gemeentelijke aanplakborden in AFFLIGEM bij de komende verkiezingen ?

Editiepajot_tim_t_kint
Tim t' Kint. - Foto Steven Walravens.

Ook in Affligem verdwijnen mogelijks de gemeentelijke aanplakborden bij de verkiezingen van dit jaar.

Oppositieraadslid Tim t' Kint, van Leefbaar Affligem, haalde zijn inspiratie bij een aantal andere gemeentes in Brussel-Halle-Vilvoorde en stelt volgende week op de gemeenteraad voor om ook in Affligem in 2009 geen gemeentelijke borden te plaatsen waar alle partijen hun affiches mogen ophangen. Daarmee hoopt hij de Franstalige partijen zoveel mogelijk te verhinderen campagne te voeren in Affligem.

Tim t' Kint: "Kijk, BHV is nog altijd niet gesplitst en de actie van onze meerderheid, het zogezegd niet laten opmaken van de kieslijsten, is vooral veel geblaat en weinig wol. De gouverneur geeft dan gewoon de opdracht en de lijsten worden toch gemaakt. Met het niet plaatsen van de gemeentelijke borden, treffen we de Franstalige partijen meer dan met eender welke andere maatregel en blijven we toch perfect binnen het wettelijke kader."

Tim rekent daarmee op het feit dat de Vlaamse partijen in Affligem genoeg achterban hebben om hen toe te laten terug te vallen op borden op privé gronden: "De Franstalige partijen hebben met Affligem geen enkele band en hebben hier ook geen achterban. Daarom zullen ze 't zeer moeilijk hebben hier borden op privégrond te kunnen plaatsen. Als er dan ook nog eens geen gemeentelijke borden zijn, zal hun campagne hier zwaar aan slagkracht inboeten."

Opvallend is dat t' Kint in zijn voorstel het weghalen der borden enkel voor de verkiezingen voor Europa en Vlaanderen in 2009: "Enerzijds hoop ik dat het probleem BHV geregeld raakt na deze verkiezingen en dat een speciale regeling dan ook niet meer nodig is, maar anderzijds wil ik die gemeentelijke borden niet weghalen voor gemeentelijke verkiezingen, waar de Franstalige partijen geen rol (meer) spelen. In de jaren '90, toen ik voor 't eerst deelnam aan de gemeenteraadsverkiezingen met Jong Affligem, dwong ik het plaatsen van gemeentelijke aanplakborden net af bij de arrondissementscommissaris die er de toenmalige burgemeester Guns voor op de vingers tikte omdat die ons als jonge en onbemiddelde partij net wilde treffen door die borden niet te plaatsen. Reken dus maar dat ik er gevoelig voor ben!".

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief