Open deur abdij van AFFLIGEM

C21

Open deur abdij van AFFLIGEM

Editiepajot_affligem_abdij_foto_steven_walravens
Ook het monastieke leven van de paters komt aan bod o.m. door een bezoek aan het Bisschoppenhuis, de kerk, de refter, de winterkapel en de bibliotheek. - Foto Steven Walravens.
 

Op pinkstermaandag 1 juni van 14 tot 16.45 uur opent de abdij Affligem weer haar deuren. Geïnteresseerden kunnen een aantal gemeenschappelijke ruimtes op het gelijkvloers onder begeleiding bezoeken.

Enkele monniken, de gemeentegidsen van Affligem en de Heemkundige Kring Belledaal zorgen tijdens de rondgang van ongeveer één uur voor deskundige en leerrijke uitleg. Daarbij wordt aandacht besteed aan het roemrijk verleden van de abdij waarvan de oorsprong teruggaat tot 1062.

Ook het monastieke leven van de paters komt aan bod o.m. door een bezoek aan het Bisschoppenhuis, de kerk, de refter, de winterkapel en de bibliotheek. De rondgang eindigt aan de ruïne van de middeleeuwse abdijkerk en de kruidentuin. Op eigen initiatief kan men het Religieus Centrum, het jeugdheem Sint-Benedictus, het Cultureel Centrum en het gasthof d’Oude Brouwerij bezoeken.

De rondleidingen beginnen op het plein voor de hoofdingang waar groepen van circa 50 personen worden gevormd. De toegangsprijs bedraagt 5 euro per gezin maar men krijgt er een mooi geïllustreerde brochure (20 blz.) of 9 prentkaarten over de abdij voor in de plaats. De laatste rondleiding start om 16.45 uur. De monniken zingen de vespers in de abdijkerk om 18 u., iedereen is er welkom.

Meer inlichtingen kunnen bekomen worden in de abdij, in het Cultureel Centrum, op de webstek van de gemeente Affligem www.affligem.be  en de webstek van de abdij zelf: www.abdijaffligem.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief