AFFLIGEM - Onderwijs en gemeente bouwen samen aan nieuwe polyvalente zaal in Teralfene

C21

AFFLIGEM - Onderwijs en gemeente bouwen samen aan nieuwe polyvalente zaal in Teralfene

2020-05-27_masterplan_affligem__1_ab
 

De overeenkomst tussen het gemeentebestuur en het GO! Onderwijs uit 2003 wordt in een erfpacht gegoten en bovendien is de gemeente bereid om een bijkomende erfpacht toe te staan. Hiermee verwerft de school een zakelijk recht en kan het GO! Onderwijs achter de oude pastorij en de aanpalende woning een nieuw schoolgebouw optrekken. 

 

Het GO! Onderwijs bouwt in een PPS-structuur (privaat-publieke samenwerking) hier tevens een polyvalente  ruimte die door de Teralfense verenigingen kan gebruikt worden. 

 

Door de nieuwe gebouwen meer naar achter in te planten krijgt Teralfene meer ruimte op het dorp. 

 

In 2013 kocht de gemeente 8 are speelweide voor de scouts Ter Alwina. Zij kregen ook een nieuwe toegang achter de Kerk. Door de nieuwe dorpsinrichting verdwijnt hun toegangswegje naast het oud gemeentehuis, maar wordt hun hoofdtoegang beter geïntegreerd in het nieuwe project. 

 

Het gemeentebestuur kijkt naar de toekomst: 

 

Na het 3-dubbel gebruik van de turnzaal/eetzaal/parochiezaal : exclusieve ruimte voor de
Vrije Basisschool Sint-Jan De kans voor het GO! Onderwijs om een nieuwbouw te voorzien Onderwijs voor elk net in de best mogelijke omstandigheden, meer ruimte in het centrum van Teralfene, een gemeenschapscentrum voor Teralfene, het oud gemeentehuis ter beschikking van het verenigingsleven. 

 

DE OUDE PASTORIJ, DE WINTERKAPEL EN DE OUDE WONING DE RAES 

 

De bouw van de pastorij door de gemeente kende een moeilijke start. Het dossier sleepte aan van 1971 tot 1979. De laatste residerende pastoor was LH. Piet Capoen. In 2010 stelde de gemeente het gebouw ter beschikking van de Teralfense verenigingen. Vandaag gaan er op jaarbasis ongeveer 250 vergaderingen en bijeenkomsten door in de oude pastorij. De aanpalende woning werd door de gemeente aangekocht in 2019. De winterkapel, een houten constructie, is niet langer in gebruik en verkeerd in zeer slechte staat. Men heeft er geen bestemming voor. Deze drie gebouwen worden gesloopt.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief