Klas 5+6 van GO! Basisschool ‘ t Lessenaartje uit AFFLIGEM is Sterrenklas

C21

Klas 5+6 van GO! Basisschool ‘ t Lessenaartje uit AFFLIGEM is Sterrenklas

Winnaar_2020_f2
Klas 5+6 van GO! Basisschool ‘ t Lessenaartje uit Affligem
 

Klas 5+6  van GO! Basisschool ‘ t Lessenaartje uit Affligem nam deel aan Sterrenklas 2020, een online Europawedstrijd. Van de meer dan honderd klassen basisonderwijs die deelnamen, werd deze klas uitgeroepen tot winnaar voor de provincie Vlaams-Brabant. Zij winnen een verrassingspakket en krijgen de ijskar op bezoek op vrijdag 12 juni.

Via de website wordsterrenklas.be gingen leerlingen zelfstandig aan de slag met filmpjes en online oefeningen over de Europese Unie. (Een getekende) Charles Michel leidde hen, als kersvers voorzitter van de Europese Raad, doorheen de oefeningen.
Voor leerkrachten bleek deze online Europa-wedstrijd een prima oefening om in tijden van corona mee te geven aan hun leerlingen. Meer dan 100 klassen uit de derde graad basisonderwijs in Vlaanderen deden mee.

“De leerlingen hebben deze 'webquest' thuis gemaakt tijdens de lockdown”, zegt leraar Bart Braeckmans van ’t Lessenaartje. “Voordien hadden we het thema reeds in de klas behandeld  met de materialen van Europe Direct.Ongeveer de helft van de leerlingen had de correcte codezin gevonden”.  

“We vinden het belangrijk dat al onze burgers, en in het bijzonder onze jongeren, geïnformeerd worden over de rol van de Europese Unie in ons dagelijks leven. Sterrenklas, die leerlingen op een leuke manier veel leert over de lidstaten en de verwezenlijkingen van de Europese Unie, is daar een prachtig middel voor”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Europa.

Sterrenklas is een initiatief van de infocentra Europe Direct uit Vlaanderen en van de provincie Vlaams-Brabant. Europahuis Ryckevelde werkt het concept uit.

Op vrijdag 12 juni om 14 uur komt de ijskar om de Vlaams-Brabantse winnaars van Sterrenklas, de leerlingen van 5+6  van GO! Basisschool ’ t Lessenaartje, te belonen aan de kerk van Essene.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2020
Marc Sluys
Vlaams-Brabant
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief