Affligem- De firma Coach Partners gaat voor eerste volledige elektrische bus

C21

Affligem- De firma Coach Partners gaat voor eerste volledige elektrische bus

Img_6541
De eerste elektrische bus van Coach Partners. - Ingezonden foto
 
Img_6542
De eerste elektrische bus van Coach Partners. - Ingezonden foto
 
Img_6543
De eerste elektrische bus van Coach Partners. - Ingezonden foto
 
Coach Partners een firma met vestigingen in onder meer Affligem, kiest voor het milieu en stuurt de eerste volledige elektrische bus de baan op. En dat is nog niet alles. "We hebben ook al een CNG bus, die op biogas rijdt. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk over te stappen op emissieloze  bussen", laat Kurt Derauw van Coach partners ons weten. De eerste elektrische bus van Coach Partners, een Citea LLE-99 Electric, heeft een maximumcapaciteit van 67 passagiers (27 zittend en 40 staand) en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 
 
 
Op maandag 18 januari werd de eerste volledig elektrische bus van Coach Partners in  gebruik genomen, met leerlingen van de Europese School in Ukkel als eerste passagiers. Voortaan worden de scholieren dus op een milieuvriendelijke manier naar en van school (en  het zwembad) gebracht. “En dit is nog maar het begin.” 
Kurt Derauw van Coach Partners: “Op dit moment voldoet 70% van onze bussen aan Euro 6, de hoogste  norm op het vlak van emissie die door de Europese Unie werd ingevoerd. We hebben ook al een CNG bus, die op biogas rijdt. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk over te stappen op emissieloze  bussen.” Al stellen zich daar enkele praktische uitdagingen: “Zo is het bereik van een elektrische bus momenteel  nog vrij beperkt voor de batterij moet worden opgeladen. Dat kost tijd en dus is zo’n bus niet voor al onze activiteiten geschikt. Maar de technologie wordt alsmaar beter. In dat verband zitten we regelmatig samen met busfabrikanten en verwachten dan ook om binnen afzienbare tijd, meer  elektrische exemplaren aan onze vloot toe te voegen.” 
Door het COVID-19 virus zijn het voor de sector personenvervoer barre tijden. Ook Coach Partners lijdt hier uiteraard onder, met name op het vlak van toeristische groepsreizen. Gelukkig is Coach Partners stabiel genoeg om als groeiend busbedrijf niet alleen in de groene richting te denken, maar er ook in te blijven investeren. We moeten voorlopig een beetje voorzichtig zijn, maar in de loop van april 2021  wordt alvast een tweede elektrische bus in bedrijf genomen.”
 
De Europese School Ukkel is, net zoals alle Europese scholen in Brussel, zelf ook ecologisch ingesteld:  “Tegen eind 2025 willen ze al hun schooltransport met elektrische bussen laten uitvoeren.”  Filip Malefason, Managing Director van VDL Bus & Coach Belgium: “De ambitie van Coach  Partners en de Europese School Ukkel om scholieren op een milieuvriendelijke manier naar school te brengen ondersteunen wij van ganser harte. Voor de jongere generatie is het  eigenlijk vanzelfsprekend dat een bus elektrisch rijdt. Zij zijn zich meer dan ooit bewust van  de gevolgen van schadelijke uitlaatgassen voor het milieu.
 
Over Coach Partners 
Met ongeveer 500 bussen en autocars, 600 medewerkers en 10 vestigingen (8 in Vlaanderen en 2 in  Wallonië) is Coach Partners een bekend bedrijf dat vervoer verzorgt voor onder meer scholen,  verenigingen, evenementen en bedrijven. Verder werkt Coach Partners als onderaannemer voor De  Lijn in Vlaanderen en de TEC in Wallonië. Bij storingen op het treinnetwerk doet de NMBS beroep op  Coach Partners om vervangbussen in te zetten. Ook Defensie is een van haar opvallende klanten en  daarnaast is de firma -onder andere met Viamundi- bijzonder actief in de toeristische sector met een uitgebreid aanbod dat zowel binnen- als buitenlandse reizen omvat. 
Coach Partners ontstond in 2008 door het samengaan van verschillende Vlaamse bedrijven. De  Vlaschaard (Kortrijk), Flandria Cars (Langemark), Ideal Cars Toerisme (Passendale), en De Laere,  Popelier & Desmet Partners (Roeselare). Door de knowhow van verschillende familiebedrijven te  combineren, bieden ze een flexibele service aan en de juiste kwaliteit aan de beste prijs. De laatste  jaren wordt ook sterk ingezet op het professionaliseren en automatiseren van alle processen, gaande  van de planning tot het onderhoud van het wagenpark.  
Om de passagiers een comfortabele reis te garanderen, investeert het bedrijf elk jaar in het  vernieuwen van hun bussen en autocars. In de toekomst zullen elektrische bussen daar een steeds  groeiend aandeel van uitmaken. Als Belgische groep in volle groei is Coach Partners tenslotte ook steeds op zoek op naar nieuwe  chauffeurs. - MCT
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief