AFFLIGEM zet drones in om begraafplaatsen digitaal te inventariseren

C21

AFFLIGEM zet drones in om begraafplaatsen digitaal te inventariseren

Editiepajot-logo-affligem

In de week van 25 januari 2021 zal je boven de verschillende begraafplaatsen mogelijk een drone zien vliegen. Als het weer het toelaat zullen de drie begraafplaatsen in Affligem volgende week in beeld gebracht worden.

 

Alle beeldgegevens zullen worden gekoppeld aan een bestaand, digitaal geografisch informatiesysteem dat enkel de gemeente gebruikt. Personen worden niet herkenbaar in beeld gebracht. 

 

De bedoeling hiervan is om in de toekomst op een eenvoudigere manier over de correcte gegevens te beschikken voor wat betreft de juiste toekenning van begraafplaatsen, de concessieduur en de begraafwijze.

 

Ook het groen (paden, struiken, bomen) op de begraafplaatsen wordt duidelijk in beeld gebracht waardoor ook het groenbeheer efficiënter kan verlopen. 

 

De gemeente opteert voor een volledig digitale aanpak van het begraafplaatsenbeheer en streeft zo naar efficiëntie.

 

Dit impliceert ook een betere dienstverlening naar de burger. 

 

De dronepiloot heeft de nodige ervaring en licenties om luchtfoto’s te maken. Zie je op één van die dagen dus een drone vliegen boven één van de begraafplaatsen, dan moet je geen melding maken bij de politie.

De begraafplaatsen zijn niet gesloten voor de bezoekers tijdens de dronevlucht. Het kan wel dat de dronepiloot je vraagt om de begraafplaats even te verlaten. Bezoekers worden in overeenstemming met de privacywetgeving ter plaatse ingelicht.

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief