AFFLIGEM - Grote bosplantactie in Koudenbergbeekvallei in Affligem

C21

AFFLIGEM - Grote bosplantactie in Koudenbergbeekvallei in Affligem

Bos__kopie_
Samen bomen planten.- Foto Marc Colpaert
 
Nu zondag 28 november 2021 vindt er opnieuw een grote bosplantactie plaats in het natuurgebied Koudenbergbeekvallei in Affligem. Meer dan 4000 boompjes worden door jong en oude geplant in een voormalige schapenweide. Zo groeit het Zwijnbos verder tot meer dan 1 hectare, en er liggen nog plannen voor extra bos in het verschiet.
Concreet worden er zondag vanaf 11 uur geplant. Wie wil meehelpen, is meer dan welkom. Neem laarzen, warme kledij en een spade mee. De deelnemers moeten zich vooraf inschrijven via www.affligem.be en krijgen daags vooraf de laatste informatie en coronamaatregelen door. Om 14u worden de geboortebomen voor de nieuwe Affligemenaartjes geboren in 2020 en 2021 geplant.

Plaats van afspraak is de Zwijnweg (Bleregemstraat t.h.v. nr 120 en 124). Bezoekers komen best te voet of per fiets, of parkeren hun auto op de parking van Aldi, op de hoek van de Bleregemstraat en de Brusselbaan. De bosplantactie wordt georganiseerd door de gemeente Affligem in samenwerking met het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, de milieuraad Affligem en het strategisch project Landschap van Erembald tot Kravaalbos. Met steun van de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse overheid (Natuur en Bos). 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief