In AFFLIGEM telt elke stap

C21

In AFFLIGEM telt elke stap

G_p_10
 

De resultaten van het Affligemse gezondheidsonderzoek begin dit jaar toonden aan dat onze Affligemse bevolking nog te weinig actie onderneemt op bewegingsgebied.

 

Daarom zet Affligem nu in op beweegvriendelijke buurten. De eerste stap begint aan je voordeur.

 

Aan het gemeentehuis, kerken, wijken Bellestraat en Langestraat werden borden geplaatst waarop afstanden aangeduid zijn in meters en minuten voor voetgangers en fietsers naar nuttige functionele verplaatsingen zoals gemeentehuis, centra, station Liedekerke en station Denderleeuw.

 

Het doel van de actie is toegankelijke beweegroutes vormen en de gezondheid van de burgers verbeteren. Wandelen en fietsen zijn de meest eenvoudige manieren van  bewegen. Stappen en trappen kan je overal en altijd en heeft een positieve invloed op gezondheid, sociale contacten,  mobiliteit, milieu en verkeer.

 

Sensibilisatieaffiches met teksten zoals ‘Onze mooie buurt ontdek je best te voet’, ‘Een spontane groet gebeurt vaker te voet’ of ‘De wereld ligt aan je voeten’ ondersteunen deze 10.000 stappen-actie. Volgend jaar staan buurtroutes, wandelroutes en veilige schoolroutes op het programma.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 18 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief