AFFLIGEMse Gasthof D’Oude Brouwerij heropent als “De Brouwerij” met nieuwe uitbaters

C21

AFFLIGEMse Gasthof D’Oude Brouwerij heropent als “De Brouwerij” met nieuwe uitbaters

Maxime_buelens___linda_de_pot
 

Gasthof D’Oude Brouwerij gaat vandaag als Gasthof De Brouwerij weer open na een periode van gesloten deuren. Maxime Buelens en zijn moeder Linda De Pot zijn de enthousiaste nieuwe uitbaters van het bekende restaurant vlak naast de abdij van Affligem. 

 

Wandelaars en fietsers kunnen op hun tocht in Affligem weer terecht bij Gasthof De Brouwerij om even uit te blazen. Voor het eerst sinds de coronapandemie vorig jaar uitbrak opent het restaurant weer de deuren. Uitbaters Maxime en Linda ontvangen je hartelijk met een fris getapte Affligem om de dorst te lessen en met lekkere snacks om de honger te stillen. De goesting om eindelijk van start te gaan en gasten te ontvangen is groot, vertelt Maxime: “Tijdens mijn studies studeerde ik vaak in de abdij. Ik was me daardoor altijd bewust van het potentieel van het pand en de locatie. Vanaf het moment dat mijn moeder en ik wisten dat het Gasthof vrijkwam, hebben we geen moment getwijfeld en ons vol overgave op dit nieuwe project gestort. Mama had al ervaring in de horeca, ikzelf met het organiseren van evenementen. Ondernemen zat dus altijd al in ons bloed. Er is ook niets mooier als geboren en getogen Affligemnaar om dat in je eigen thuisbasis te kunnen doen op zo’n fantastische en historische locatie.” 

 

Onder impuls van de nieuwe uitbaters werd het interieur van De Brouwerij opgefrist. Ook enkele renovatiewerken werden in samenwerking met de abdij uitgevoerd, zoals een nieuwe veranda, verwarming, sanitair en de zalen. “Bij onze opstart willen we onze gasten vooral op een kwaliteitsvolle manier ontvangen. We beginnen met een kleine maar lekkere kaart. Denk aan een pannenkoek of wafel op zondagmiddag, een croque monsieur of spaghetti na een fietstocht, gerechten die er bij iedereen vlot in gaan. Gaandeweg zullen we bekijken hoe we ons aanbod kunnen verbreden. Daarnaast zullen we opnieuw Affligem bierdegustaties aanbieden, in samenwerking met brouwer Alken-Maes. In het aangrenzende museum en hebben wij ook een ruimte ter beschikking die naast vergaderingen eveneens kan dienen voor recepties, doopfeesten of koffietafels.” 

 

Nieuw hoofdstuk 

De aanpak om geen al te drastische veranderingen door te voeren zien we ook terug bij de naam. “Dit gebouw is onderdeel van de abdijsite, vroeger was hier de melkerij van de paters. Het is onderdeel van de rijke geschiedenis van de abdij en dat willen we ook in ere houden. Maar we willen met dit pand graag een nieuw hoofdstuk schrijven en kozen daarom voor de naam De Brouwerij. Zo blijven we dichtbij de naam die al goed is ingeburgerd en bij de geschiedenis van de abdij, maar wordt het ook een beetje ons verhaal.” 

 

Toerisme en horeca gaan hand in hand 

Ook Affligems burgemeester Walter De Donder toont zich opgetogen met de nieuwe, enthousiaste uitbaters van Gasthof De Brouwerij: “Wie regelmatig aan de Abdij Affligem passeert, zal al gemerkt hebben dat daar elke dag en elk moment wel mensen te vinden zijn. Niet onlogisch: de abdijomgeving is dé omgeving bij uitstek voor de mooiste wandelingen, fietstochten en rustmomenten. Dat kan nu worden afgesloten met een drankje en hapje in deze mooie omgeving. Toerisme en horeca gaan hand in hand. De nieuwe uitbaters van Gasthof De Brouwerij zullen dus een volwaardige partner in het toerismebeleid zijn. Horecaondernemers zijn onze ambassadeurs van het lokale toerisme. Gidsen Affligem zullen samen met de nieuwe uitbaters alle kansen grijpen om bezoekers aan onze mooie abdijomgeving dé ideale combinatie te geven: biercultuur, hopgeschiedenis, mooie wandelpaden, de stilte van een Abdij en het groen van de omgeving.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 18 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief