Lokaal bestuur AFFLIGEM wil het perceel Ternatsestraat 51 als voorbereiding op circulatieplan Essene

C21

Lokaal bestuur AFFLIGEM wil het perceel Ternatsestraat 51 als voorbereiding op circulatieplan Essene

20220718_persbericht_aankoop_ternatsestraat_51_voor_circulatieplan-bijlage_plannetje
 

Het circulatieplan moet dienen om verschillende mobiliteitsknelpunten te helpen oplossen. Een deel daarvan is verplaatsingen te “verduurzamen”. Dat wil zeggen dat het Lokaal Bestuur meer aandacht wil besteden aan Essenaren die met de fiets of te voet onderweg zijn. Fietsroutes en voetwegen worden zo veel mogelijk gesplitst van gemotoriseerd verkeer.

 

Studiebureau Mint kan het perceel mee opnemen als doorgang voor voetgangers en fietsers in de ontwikkeling van het volgende fase van het plan.

 

Schepen Tim Herzeel verduidelijkt: “Voor het circulatieplan wordt er nauw geluisterd naar de burgers. Er zijn al twee participatiemomenten georganiseerd, zodat de ontwikkeling in overleg kan gebeuren. Op de vergadering van 16 juni wisten de inwoners te vertellen het perceel nog te koop stond. Daarom hebben we onmiddellijk contact gezocht met de eigenaar. Er is een optie tot aankoop opgesteld.”

 

De definitieve aankoopbeslissing ligt in handen van de Gemeenteraad en staat geagendeerd op de vergadering van 6 september.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jul 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief