AFFLIGEM - Er staat een nieuwe hondenpoeppaal op het vernieuwd Driesplein

C21

AFFLIGEM - Er staat een nieuwe hondenpoeppaal op het vernieuwd Driesplein

Colpaert_galmaarden_hondjes_2
Illustratiebeeld. Foto Marc Colpaert
 
Ook in Affligem geldt er een opruimplicht voor hondenpoep.  Hondenpoepzakjes op zak hebben is verplicht bij wet. Je kan de biologisch afbreekbare hondenpoepzakjes kopen in elke krantenwinkel. Daarnaast telt de gemeente vier hondenpoeppalen, waarvan de laatste versie staat op het vernieuwde Driesplein.
 
Het pleintje werd onlangs vernieuwd met enkele grasperken, bomen en rond de bushalte een een zand-perkje. Daar kunnen viervoerters rustig hun behoefte doen. Vlak aan de ingang staat een gloednieuwe hondenpoeppaal. Geen excuus dus om hondenpoep zomaar elders achter te laten! Het zakje met hondenpoep drop je in de hondenpoeppaal of thuis bij je GFT.
 

Hondenpoep is één van de meeste storende vormen van hinder. De hondenpoeppalen wordt door de groendienst elke week leeggemaakt. In een hondenpoeppaal, een kokervormige buis met een deksel bovenaan, mogen enkel poepzakjes gedeponeerd worden. Hondenpoeppalen nemen beperkte plaats in, zijn hygiënisch, veroorzaken minder geurhinder dan klassieke vuilnisemmers, zijn gebruiksvriendelijk en voorkomen ook sluikstorten door hun speciale formaat. Ruim hondenpoep dus steeds op. Zo stel je wandelaars, buren, spelende kinderen en hun ouders tevreden en zorg je er mee voor dat honden op deze plekken altijd welkom blijven. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief