AFFLIGEM - De gemeente zal de rooilijnplan van de pastorijweg NIET GOEDKEUREN

C21

AFFLIGEM - De gemeente zal de rooilijnplan van de pastorijweg NIET GOEDKEUREN

A_affligem

De gemeenteraad beslist op 12 september om in de Pastorijweg (Hekelgem) de rooilijn te laten aanpassen, volgens de vergunningsaanvraag. De meerderheid van CD&V (Lijst Burgemeester) en Open VLD (Open 2040) zal dit punt alvast niet goedkeuren. Er is een omgevingsvergunningsaanvraag (bouwaanvraag) ingediend met inbegrip van volgende aanpassing: aan weerszijden van de straat zou er voorzien worden in een fietspad en een voetpad tot aan de inrit van de handelszaken. Het college van burgemeester en schepenen moet zich uitspreken over de omgevingsvergunning voor de gebouwen en de inrichting op het perceel.  Het college doet dit na het advies van de GECORO. De vergadering van de GECORO is voorzien op 13 september.

De gemeenteraad moet zich uitspreken over de zaak der wegenis; het rooilijnplan, aangezien de wetgever dit zo voorziet. De gemeenteraad keurt dit in haar eerstkomende zitting van 12 september dus goed of niet goed.
De meerderheid van CD&V (Lijst Burgemeester) en Open VLD (Open 2040) zal dit punt niet
goedkeuren met de volgende motivatie :
1. Er is geen definitieve goedkeuring of uitspraak door het Agentschap Wegen en Verkeer (wegbeheerder Brusselbaan) voor de noodzakelijke aanpassingen op het kruispunt Pastorijweg – Brusselbaan.
2. Er is geen definitieve uitspraak door de Provinciale Verkeerscommissie over de mobiliteit op die locatie.
3. Er is geen concreet uitzicht op de ontwikkeling van sociale woningbouw langsheen de Brusselbaan en de Pastorijweg, die een ontsluiting zou moeten kennen over dezelfde weg.
4. Er is geen advies van de GECORO.
5. Er is een negatief advies van het AVM (Affligems mobiliteitsforum).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief