AFFLIGEM - Hoe moet Affligem er uitzien in 2050? Gemeentebestuur schakelt Haviland in voor uitwerking traject

C21

AFFLIGEM - Hoe moet Affligem er uitzien in 2050? Gemeentebestuur schakelt Haviland in voor uitwerking traject

A_affligem_nu
Ingezonden foto
 
De gemeente Affligem start met de opmaak van haar beleidsplan ruimte onder begeleiding van het team ruimtelijke ordening Intercommunale Haviland. Het beleidsplan ruimte is uitermate essentieel voor een gemeente omdat hierin strategische beslissingen worden genomen die de ruimte in Affligem verder vorm zal geven. Het beleidsplan ruimte voor Affligem moet antwoorden bieden op vragen als: Waar en hoe moet er in de toekomst gebouwd en verbouwd worden?, Hoe kunnen de landelijke kernen bewaard blijven?, Hoe kan de open ruimte versterkt worden en het ruimtebeslag niet meer toenemen?, Welke visie heeft de gemeente op de watergevoelige gebieden?, In welke zones kunnen er al dan niet meergezinswoningen?, Hoe kan de publieke ruimte een rol spelen in een betere leefkwaliteit?  
 
Door bovenstaande vragen te integreren in een visie en verschillende beleidskaders kan de gemeente op termijn haar planningsinstrumentarium verder uitwerken en haar dagelijks beleid verder vorm geven. Een laatste doelstelling van de gemeente is om verschillende elementen uit het beleidsplan ruimte van de provincie te detailleren en te nuanceren op maat van haar eigen drie woonkernen. Op deze manier kan er op een strategische manier gewerkt worden aan een duurzame ruimtelijke ordening en kan het huidige ruimtelijke structuurplan van de gemeente vervangen worden. 
 
 
Zes voorlopige uitdagingen voor Affligem 

Team RO organiseerde samen met de gemeente een infomarkt. Voor deze infomarkt werden er zes compacte uitdagingen geformuleerd die de basis zullen vormen van de eerste conceptnota. Tijdens deze infomarkt kon er gereageerd worden op de verschillende uitdagingen en werd er geïnformeerd over het verdere verloop.  De uitdagingen zijn: klimaatverandering; open ruimte, bevolkingssamenstelling; duurzame mobiliteit; landelijk karakter en de schakel tusen twee regio's. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 dec 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief