Anonieme kunstenaar transformeert brug in AFFLIGEM tot fotogalerij

C21

Anonieme kunstenaar transformeert brug in AFFLIGEM tot fotogalerij

Signal-2024-06-09-044224_003
 

 Anonieme kunstenaar transformeert brug in Affligem tot fotogalerij met indringende beelden uit Duinkerke. 

In Affligem heeft een anonieme kunstenaar de brug onder de E40 op de Bellestraat, naast het gemeentehuis, omgetoverd tot een fotogalerij. In de nacht van 8 op 9 juni werd de muur van de brug beplakt met beelden uit een vluchtelingenkamp in Duinkerke. Zondag trok de brug veel bezoekers die kwamen stemmen. 
 
De getoonde beelden bieden een intieme kijk in het leven van het kamp. “De reeks heet 'De Stemlozen'. Het gaat over mensen met een goede inborst die door onze maatschappij liever vergeten worden. Ze worden niet gehoord of gezien,” vertelt de fotograaf aan onze redactie. “Terwijl we hier genoeg posters van bekende gezichten hebben opgehangen, wil ik deze mensen ook eens onder de aandacht brengen.” 
 
De fotograaf leefde meerdere dagen samen met de vluchtelingen in het kamp. “Wekelijks komt de politie om alle tenten te verwijderen. Het leven is er bikkelhard. De enige hulp komt van private ngo’s die wonden verzorgen en dekens uitdelen. Tussendoor vinden de mensen toch nog de energie om cricket te spelen of om Bubla, de kampkat, te vertroetelen.” 
 
De fotoreeks is nog steeds te bezichtigen. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief