AFFLIGEM - Werken E40 één dag vroeger klaar dan voorzien - Minder hinder aanpak succesvol

C21

AFFLIGEM - Werken E40 één dag vroeger klaar dan voorzien - Minder hinder aanpak succesvol

Editiepajot_affligem_werken_e40_foto_kos
Foto Kos
 

Dit weekend worden de werken aan de E40 tussen Aalst en Affligem afgerond. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits: “Door 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 door te werken, en door drie rijstroken te behouden in beide rijrichtingen, werd de hinder voor de weggebruiker zo veel mogelijk beperkt. Terwijl de veiligheid van zowel wegenwerkers als weggebruikers maximaal werd bewaakt. De efficiënte aanpak en snelle uitvoering zijn een verdienste van de aannemers en arbeiders. Zij verdienen een pluim!”

Tussen 19 augustus en 3 oktober werd het wegdek van de E40 heraangelegd tussen Aalst en Affligem. De werken zijn zeer goed verlopen. Zowel bij de overheid als bij de weggebruikers wordt gesproken van een geslaagde minder hinder aanpak.
 
Deze aanpak bestond in eerste instantie uit een goede fasering en werfinrichting. Vóór de start van de eigenlijke werkzaamheden werden vluchthavens aangelegd naast de pechstrook. Hierdoor kon de pechstrook tijdens de werken worden gebruikt als trage rijstrook, zodat men gedurende het hele traject drie rijstroken in elke rijrichting kon blijven gebruiken.
 
De 6 rijstroken werden verdeeld over 2 vakken:
1.         eerste rijvak voor de weggebruikers bestaande uit 3 rijstroken: één rijstrook van 3 meter breedte voor vrachtwagens en tweemaal twee rijstroken van 2,75 meter breedte voor auto’s
2.         tweede rijvak waar de bouwwerf operationeel was: een 3,55 meter brede strook voor het vrachtverkeer in de andere richting.
 
Omdat de werfzone naast een rijstrook lag waarover verkeer rijdt, werden speciale veiligheidsmaatregelen genomen om de veiligheid van de werfarbeiders te garanderen.
•          Naast de werfzone lag een trage rijstrook voor het vrachtverkeer;
•          Tussen werfzone en trage rijstrook, was er een bufferzone voorzien van 1 rijstrook, die tegelijk dienst deed voor de aan- en afvoer van materiaal;
•          Bakens en knipperlichten zorgden voor extra signalisatie;
•          Continue controles en communicatie over de resultaten door de federale politie zorgden er voor dat de snelheidsbeperking werd nageleefd. Tussen woensdag 19 augustus en dinsdag 25 augustus 2009 zijn 63.667 voertuigen gecontroleerd, 2.816 onder hen kregen een proces-verbaal (hetzij 4,42% van de gecontroleerde automobilisten). Ook daarna is de politie blijven controleren.
 
De werken zullen één dag vroeger klaar zijn dan voorzien. Vrijdagavond worden de rijstroken in de richting van de kust vrijgegeven. Zaterdagnamiddag is het dan de buurt aan de drie rijstroken richting Brussel en uiterlijk zaterdagnacht 24 uur zal ook het op- en afrittencomplex van Affligem terug open gesteld zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 okt 2009
Gerrit Achterland
Kos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief