AFFLIGEM - Voetpaden wijk Boonhof behoorlijk gevaarlijk om op te lopen

C21

AFFLIGEM - Voetpaden wijk Boonhof behoorlijk gevaarlijk om op te lopen

Editiepajot_leefbaar_afflgiem
Chris Troch en Tim t'Kint van Leefbaar Affligem. - Foto Steven Walravens

Gemeenteraadslid Chris Troch van Leefbaar Affligem heeft tijdens de gemeenteraad van 13 oktober aandacht gevraagd voor de bijzonder situatie van de voetpaden in de wijk Boonhof te Essene. Chris, zelf van Essene, weet net als de bewoners van de Boonhof wat de voetpaden daar zo speciaal maakt: "Aan de linkerkant van de wijk zijn de oude originele voetpaden allemaal vervangen door nieuwe voetpaden maar aan de rechterkant is er niets gebeurd, zelfs geen onderhoud. Daardoor is het rechts in de wijk behoorlijk gevaarlijk om over het voetpad te wandelen of te lopen indien je niet bijzonder goed te been bent en heel goed kan zien.
Zo zijn er behoorlijk wat vervelende verzakkingen die voor grote plassen zorgen als 't geregend heeft. Erger is de aanwezigheid van mangaten van de riolering. Die zijn namelijk perfect blijven zitten terwijl het voetpad er om heen dikwijls door verzakkingen tot een goeie 20 centimeter lager ligt. Iedereen die niet héél goed oplet, alle kleine kinderen die er langs wandelen, allen die er overheen willen fietsen ... ze vallen gegarandeerd en lopen daarbij de kans om ook nog eens op de rijbaan te vallen."
 
Collega raadslid van Leefbaar Affligem, Tim t' Kint, meent te weten hoe men het komt dat slechts één kant van de wijk een nieuw voetpad kreeg: "Da's een reliek van de vorige meerderheid. Men hanteerde toen een politiek van "saucissoneren" , een manier van werken waar ik in gemeenteraad dikwijls naar heb uitgehaald. Men wilde zoveel mogelijk mensen een plezier doen en daarom gebruikte men een jaarbudget om meer werven gedeeltelijk op te starten in plaats van minder werven die dan wel afgewerkt werden. Men had bijvoorbeeld een budget dat voldoende was om 2 straten van een voetpad te voorzien, maar men begon aan 5 straten, die elk een stukje nieuw voetpad kregen. Het jaar nadien werd dan met een nieuw budget in al die straten verdergewerkt. Men hakte dus alle werken in stukjes, een beetje zoals een worst die in plakjes wordt gesneden. Gelukkig is de nieuwe meerderheid voor een groot stuk (helaas niet volledig) van deze manier van werken afgestapt. Maar er zijn nog wat losse eindjes over, zoals de Boonhof-voetpaden."
 
Uit een eerste reactie van de meerderheid bleek dat men op de hoogte was dat er slechts één kant van de wijk een nieuw voetpad had, maar men wilde de Boonhof toch niet prioritair aanpakken. Chris Troch: “Dat was in feite ook onze vraag niet. De nu voorziene (her)aanleg van andere voetpaden moet gewoon doorgaan. We willen helemaal niet dat herstelling van de Boonhof-voetpaden andere projecten in gevaar brengt. Integendeel, we hebben met Leefbaar Affligem telkens gepleit voor méér investeren in voet- en fietspaden. Daarom heb ik aangedrongen bij de schepen van Openbare Werken dat hij zelf ter plekke eens zou gaan kijken, zoals Tim en ik dat gedaan hebben, zodat hij zelf kan zien waar er zich gevaarlijke situaties voordoen. Dat men dan ten minste die noodzakelijke kleine herstellingen uitvoert en zo op zijn minst het gevaar op ongelukken met zwakke weggebruikers wegneemt."

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief