AFFLIGEM / VARIA - Met Belgodyssee verkennen zestien jonge journalisten de Gemeenschappen

C21

AFFLIGEM / VARIA - Met Belgodyssee verkennen zestien jonge journalisten de Gemeenschappen

Editiepajot_brussel_belgodyssee_02_foto_roger_mortelmans
Vlnr de koppels kandidaten : Edith Frébutte met Jolien Corstjens (Hekelgem) en Elodie Bosendorf met Harald Scheerlinck (Strombeek-Bever). - Foto Roger Mortelmans
 
Editiepajot_brussel_belgodyssee_01_foto_roger_mortelmans
De peters van de kandidaten Christophe Deborsu en Martin Heylen. - Foto Roger Mortelmans
 

Ter gelegenheid van de vijfde editie van de reportagewedstrijd Belgodysee, gaat men terug naar de essentie van deze wedstrijd voor jonge journalisten, namelijk de wederzijdse ontdekking van de geboortestreek van de Kuifjes en de Tintin reporters.

Acht duo’s, elk samengesteld uit een Franstalige en een Nederlandstalige, trekken naar de Gemeenschappen van België om er het dagelijks leven te ontdekken en te laten ontdekken.
De Kuifje reporter zal een stukje Vlaanderen laten ontdekken en Tintin toont Wallonië of Brussel aan zijn Nederlandstalig alter ego.
De zestien laureaten zijn studenten journalistiek en hun leeftijd varieert van 20 tot 26 jaar. De studenten worden begeleid door ervaren radiomakers van Radio 2 (VRT) en VivaCité (RTBF). Aan de hand van concrete interviewsituaties leren zij de kneepjes van het vak. Een unieke kans en een ideale opstap voor een journalistieke carrière.
Het project heeft als peters Martin Heylen en Christophe Deborsu.
“Ik weet het”, zegt Martin Heylen, “ dat het moeilijk is de man in de straat te laten praten omdat hij het niet gewoon is. Maar ik geloof enorm in dit soort journalistiek. Er wordt tegenwoordig te weinig geluisterd. Dus moet je in de eerste plaats tonen dat je geïnteresseerd bent, en dan ben ik er zeker van dat je een bevattelijk verhaal krijgt.”
Volgens Christian Deborsu moet je ook geloven in je kunnen, positief denken is heel belangrijk.
Op 17 december worden de beste reportages bekroond. Er is een prijs voor de beste radioreportage, een prijs voor de beste samenwerking en een prijs voor het beste webartikel. De hoofdprijs is een contract van zes maanden, een werkervaringscontract, de Vlaming bij de VRT en de Franstalige bij RTBF.
Belgodyssee is een initiatief van Radio 2, VivaCité en het Prins Filipfonds om de samenwerking te stimuleren tussen jonge journalisten in spe uit de drie gemeenschappen van ons land, in samenwerking met “Les Editions de l’Avenir” en met de steun van de Kanselarij van de eerste Minister.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 okt 2009
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief