AFFLIGEM - N-VA tegen tweetalige opschriften

C21

AFFLIGEM - N-VA tegen tweetalige opschriften

Verfransing_affligem

Naar aanleiding van de verkoop van het oud gildenhuis in Teralfene, stelt gemeenteraadslid Guy Uyttersprot (N-VA) een open brief op, gericht naar een Brusselse immobiliënmaatschappij.

Betreft : Tweetalig opschrift naar aanleiding van de verkoop van een woning, het oud Gildenhuis, gelegen in de Daalstraat te Affligem.
 
 
Met enige verbazing heb ik moeten vaststellen dat aan een woning in de Daalstraat te Affligem een tweetalig opschrift hangt : “Te Koop/A vendre”.
Ik ga ervan uit dat dit om een vergissing gaat. Tot mijn spijt stel ik vast dat de verfransing in onze gemeente alsmaar toeneemt.
Onze gemeente Affligem behoort tot het Nederlandstalige gebied en heeft geen faciliteiten voor Franstaligen. Daarom is het belangrijk dat u in al uw boodschappen het Nederlands gebruikt.
Ik zal het gemeentebestuur eveneens aanmanen om alles in het werk te stellen om het Vlaams karakter van onze streek te eerbiedigen. Ik zal ook het gemeentelijk Meldpunt voor taalklachten informeren.
Uw handelswijze doet afbreuk aan deze inspanningen. Het respect van iedereen voor de eigenheid van de streek is immers essentieel in onze leefomgeving. Daarom wil ik u vragen de nodige maatregelen te treffen en in de toekomst enkel Nederlandstalige informatie te verspreiden. Ik hoop dat u op deze wijze in de toekomst een positieve bijdrage zal leveren tot een betere verstandhouding in onze gemeente en dank ik u bij voorbaat voor de medewerking. 
 
Met de meeste hoogachting,
 
 
Guy Uyttersprot
Gemeenteraadslid
Molenberg 3
1790 AFFLIGEM
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2008
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief